Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους Ιάπωνες χωρίς… θεατές

Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους Ιάπωνες χωρίς… θεατές

Με μία λιτή και παγερή τελετή παραδόθηκε στους Ιάπωνες η Ολυμπιακή Φλόγα, εν όψει των Αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν οι μοναδικοί λαμπαδηδρόμοι στο κεκλεισμένων των θυρών Καλλιμάρμαρο, όπου η τελετή ξεκίνησε με την έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας, δίπλα σε αυτές των δύο χωρών.

Οι δύο Γιαπωνέζοι Ολυμπιονίκες Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη) έστειλαν τα μηνύματά τους μέσω βίντεο, όπως και ο άλλοτε πρωθυπουργός Γιοσίρο Μόρι, υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020».

«Υπόσχομαι ότι η Φλόγα θα ανάψει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο στις 24 Ιουνίου», τόνισε ο Μόρι, ο οποίος επικαλέστηκε τη στήριξη της ΔΟΕ, των G7 και της ιαπωνικής κυβέρνησης. «Θα διώξουμε τα σύννεφα και θα δείξουμε ότι κερδίζουμε τη μάχη», είπε.

Από ελληνικής πλευράς απηύθυνε χαιρετισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αποκλείστηκε ελλείψει αντίστοιχης ιαπωνικής αντιπροσωπείας.

Η εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα -και πρώην κολυμβήτρια- Ναόκο Ιμότο παρέλαβε τη Φλόγα σε ειδικό φανάρι, ώστε να ματαφερθεί αυτή στην Ιαπωνία με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος που έχει το σύνθημα «Η Ελπίδα Φωτίζει Τον Δρόμο Μας» γραμμένο στην άτρακτο.

Η «Φλόγα της Αναδόμησης», όπως ονομάστηκε από τους Ιάπωνες, θα αφιχθεί στη στρατιωτική βάση Ματσουσίμα στο Μιγιάγκι και θα ξεκινήσει τη διαδρομή της στις 26 Μαρτίου από τη Φουκουσίμα, η οποία χτυπήθηκε το 2011, από φονικό σεισμό, τσουνάμι και πυρηνικό ατύχημα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter