Η ομερτά της μπάλας

Η ομερτά της μπάλας

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11, το περιβόητο «Κοριόπολις», ξεκίνησε να αποκαλύπτεται το 2012.

Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και τελεσιδίκησε τον Φεβρουάριο του 2019. Μια οκταετία που κατέληξε σε φιάσκο. Αφού από τους 100 και πλέον κατηγορούμενους κατέληξαν να δικαστούν ελάχιστοι και τελικά να αθωωθούν σχεδόν όλοι!

Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε διεξάγονταν δύο ακόμη δίκες για την ίδια υπόθεση. Αφορούν ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο, αυτό της «συμμορίας» που έστηνε παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 28 κατηγορούμενους, παράγοντες και διαιτητές, με πιο βαρύ όνομα αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το πότε θα ολοκληρωθούν παραμένει άγνωστο. Οκτώ χρόνια χρειάστηκε η ελληνική Δικαιοσύνη για το «Κοριόπολις»… Την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, προσπάθησε να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά διακόπηκε γρήγορα αφού πολλοί εμπλεκόμενοι είχαν προβλήματα σύνδεσης. Η συνέχεια ορίστηκε για αύριο Δευτέρα (29/7).

Την Πέμπτη 25/6 ξανάρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ποινική δίκη της «συμμορίας» έπειτα από τρεισήμισι μήνες διακοπής λόγω κορονοϊού. Τελευταία συνεδρίαση έγινε στις 12 Μαρτίου. Ποιος ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί κι αυτή… Μπορεί να μην έχουμε αποφάσεις έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όσο με το «Κοριόπολις», αλλά αν κρίνουμε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας στην ποινική δίκη (οι ίδιοι θα καταθέσουν και στην πειθαρχική) που τα… μασούσαν –μέχρι και η πρόεδρος της έδρας καυτηρίασε τα «δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα» των περισσότερων–, ένα πέπλο θολούρας δείχνει να καλύπτει και πάλι τα πάντα. Κάτι σαν ομερτά της μπάλας. Κι αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από οποιαδήποτε συμμορία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter