Η ομερτά του Σημίτη: Αρνείται να μιλήσει για το σκάνδαλο Παπαντωνίου

Η ομερτά του Σημίτη: Αρνείται να μιλήσει για το σκάνδαλο Παπαντωνίου

Από τη σκανδαλολογία που… ξαφνικά άρχισε να βλέπει γύρω του ο ίδιος, μέχρι το πραγματικό σκάνδαλο που είδε η δικαιοσύνη, όσον αφορά στον Γιάννο Παπαντωνίου, 84 λέξεις δρόμος…

Τόσες χρειάστηκε ο Κώστας Σημίτης για να δηλώσει στα «ΝΕΑ» (όλως τυχαίως), ότι δεν προτίθεται να τοποθετηθεί για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Προφανώς για τον πρώην πρωθυπουργό οι αποκαλύψεις που έφεραν τον τσάρο του πίσω από τα κάγκελα είναι απλώς μια… σκανδαλολογία, όπως τη χαρακτήρισε, με μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Θα του είναι ίσως εντελώς ξένο στη μενταλιτέ του ότι πρώην στενότατοι συνεργάτες του που κρίθηκαν από τη δικαιοσύνη ως εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα εκατομμυρίων πήραν την άγουσα για τη φυλακή, απλώς και μόνο επειδή ήταν όντως εμπλεκόμενοι…

Σε κάθε περίπτωση, ο Κώστας Σημίτης δήλωσε αποφασισμένος να μην τοποθετηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι εμφανές ότι από διάφορες πλευρές επιχειρείται να ανοίξει ένα άλλο πεδίο συζήτησης, το οποίο θα διευκολύνει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης.

Τα προβλήματα της χώρας είναι τέτοια και τόσο σοβαρά που δεν επιτρέπουν αποπροσανατολισμούς και παραδοξότητες.

Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους. Επαναλαμβάνω: άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία».

Διότι για τον Κώστα Σημίτη μάλλον δε συνιστούν προβλήματα της χώρας οι υπουργοί που πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter