Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, η τοποθέτηση Τασούλα και η… πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Αρμενίας

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, η τοποθέτηση Τασούλα και η… πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Αρμενίας

Το πρωί της Δευτέρας «κλείδωσε» η ημερομηνία διεξαγωγής της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία προγραμματίστηκε για τις 7 Απριλίου. Στον απόηχο της πρότασης του πρωθυπουργού προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχτηκε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σουτένκο Σεργίι, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνάντηση σε «ζεστό και φιλικό κλίμα».

Δείτε επίσης: Την ερχόμενη Πέμπτη η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Πέραν της ημερομηνίας, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ακολουθηθεί η πεπατημένη των παρεμβάσεων του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα λοιπά ευρωπαϊκά ή μη Κοινοβούλια. «Την ίδια πατέντα θα ακολουθήσουμε» ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές, οι οποίες εξήγησαν πως η τοποθέτηση θα διαρκέσει από 15 έως 20 λεπτά, με τον πρόεδρο της Βουλής να παίρνει τον λόγο δύο φορές. Αρχικά, για να τον καλωσορίσει και στη συνέχεια για να τον ευχαριστήσει για την παρέμβασή του.

Η ομιλία του Ουκρανού Προέδρου θα μεταφράζεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά από το κανάλι της Βουλής, ενώ -κατά τις πληροφορίες- ζητήθηκε από την ουκρανική πλευρά να αποσταλεί γραπτώς η τοποθέτηση του κ. Ζελένσκι για να είναι πλήρως προετοιμασμένοι οι μεταφραστές. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας που πλήττεται από τη ρωσική εισβολή «συνηθίζει να αυτοσχεδιάζει», όπως ανέφεραν οι πηγές.

Την ώρα που κατέστη γνωστή η ημερομηνία της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας εκ νέου την κριτική της για την παρέμβαση του Ζελένσκι στη Βουλή και ζητώντας να σταλεί πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, με αφορμή την επανέναρξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Επειδή ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός, η Ελλάδα η οποία απειλείται ευθέως από την Τουρκία και τους συμμάχους της, πρέπει να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αδερφό λαό της Αρμενίας και όχι με μισόλογα και υπεκφυγές. Η πρόσκληση λοιπόν στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν να μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων, είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση, με υψηλά ιστάμενες πηγές του Κοινοβουλίου να μην αποδέχονται αλλά και να μην απορρίπτουν το αίτημα. «Δεν αντιδρούμε ακαριαία!» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter