Η όμορφη αλαζονεία όμορφα καίγεται

Η όμορφη αλαζονεία όμορφα καίγεται

Η κάθετη πτώση του κ. Νίκου Μουτσινά, στα νούμερα τηλεθέασης, είναι ο καθημερινός πονοκέφαλος και η μόνιμη γκρίνια των διευθυντικών στελεχών του ΣΚΑΙ. Όσο πάει και εδραιώνεται η σκέψη της μη ανανέωσης του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2022.

Γράφει ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Το προβληματικό κλίμα που επικρατεί σε στούντιο, κοντρόλ και γραφεία διευθυντών, αποτυπώνεται και στον τρόπο παρουσίασης της εκπομπής, που τα γέλια ειναι πλέον πιο πολύ νευρικά, παρά πηγαία. Λες και από τότε που τον πετσόκοψε ο κ. Καπουτζίδης, ο κ. Μουτσινάς και το ασκέρι του εκεί, πήραν την κάτω βόλτα.

Θυμάστε φαντάζομαι πως ήταν ο πρώτος που επεσήμαινε πως “η κουλτούρα τού “κοροϊδεύω κάποιον για να γελάσουμε”, είναι μία κουλτούρα που υπάρχει στην Ελλάδα εξαιρετικά έντονα, και πως υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του. Αυτή η εικόνα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική. Αυτή είναι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω” τον άλλον για να γελάσουμε, δείχνω αυτόν με το δάχτυλο για να γελάσουμε”.

Θα “κατεδαφίσει” ο Καπουτζίδης τον Μουτσινά;

Υπενθυμίζω τι είχε προσθέσει και λίγο αργότερα: «Να βγάλουμε την εξωτερική εμφάνιση κάποιου από τη λίστα των θεμάτων με τα οποία γελάμε. Ας δώσουμε την ελευθερία ο ένας στον άλλο να φορέσει οτι θέλει, να χτενιστεί όπως θέλει και να περπατήσει ελεύθερος στο δρόμο όπως θέλει. Όσο για τη σάτιρα, ας θυμηθούμε ξανά αυτό που μας μάθανε στο σχολείο. Η σάτιρα γινόταν από τους σατιρικούς ποιητές απέναντι στους έχοντες εξουσία και μόνο».

Η αλήθεια είναι πως κανείς άλλος στην τηλεόραση δεν επέκρινε πρόσωπα τόσο αλαζονικά και προκλητικά για την εκόνα τους, το ντύσιμο, τα κιλά τους όσο ο κ. Μουτσινάς.  (Ίσως θα μπορούσε να τον συναγωνιστεί σε ρατσιστικά, ομοφοβικά, σεξιστικά, χονδροφοβικά και μισογυνιστικά, το δίδυμο του κ. Περή και του Θέμου Αναστασιάδη στο ανεκδιήγητα κακόγουστο ΟΛΑ του Αντένα.)

Body Shaming, αυτή η μάστιγα!

Στην εποχή που προσπαθούν να επιβάλλουν την αντίληψη ότι το «φαίνεσθαι» είναι σημαντικότερο του «είναι», μια εκπομπή που προβάλλεται μεσημέρι και βασίζεται στην κοροιδία της εμφάνισης του άλλου, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει για το πόσο εύκολα μπορεί να εξοικειώσει τα παιδιά με το Body Shaming και να τροφοδοτήσει εγκληματικά τον σχολικό εκφοβισμό.

Η κοροιδία, σαν αποτέλεσμα του «ξερολισμού» και της αλαζονείας, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να τραυματίσεις τον άλλον και κυρίως ένα παιδί. Και ο Μουτσινάς το κάνει καθημερινά, αφ’ υψηλού, σαδιστικά και χαχανίζοντας. Το αηδιαστικό είναι πως πολλοί καλλιτέχνες που συνήθως καταδικάζουν παρόμοια φαινόμενα, πηγαίνουν στην εκπομπή του (που παλαιότερα πήγαινε καλά σε θεαματικότητα) για να διαφημίσουν τις δουλειές τους.

Ίσως τώρα που συννέφιασε στο “Καλό Μεσημεράκι”, (πέμπτο πια, με ένα ισχνό 11,2%, μετά από τις κυρίες Μακρυπούλια, Καγιά, Μενεγάκη και τον κ. Σεφερλή.), να το ξανασκεφτούν και σιγά σιγά να βοηθήσουν ν απαλλαγούμε από τις “πλάκες” σε βάρος ανθρώπων που …δεν αρέσουν στον -Προκρούστειας αντίληψης-παρουσιαστή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter