Η ΟΝΝΕΔ ακόμα και στην επέτειο του Πολυτεχνείου κάνει προεκλογικό αγώνα…

Η ΟΝΝΕΔ ακόμα και στην επέτειο του Πολυτεχνείου κάνει προεκλογικό αγώνα…

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις αντιφασιστικές και αντιχουντικές πεποιθήσεις πολλών μελών και στελεχών της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ.

Είναι ίσως λιγότερο δεδομένο αν αυτές τις πεποιθήσεις τις μοιράζονται όλα τα στελέχη, αφού ορισμένα αμφισβητούσαν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, άλλα κρατούσαν τσεκούρια ενώ η ιστορική πορεία ορισμένων άλλων αλλά και ο λόγος τους δεν συνάδει με απόλυτες δημοκρατικές αρχές.

Αφορμή μια ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ που μιλά βέβαια για το συμβολισμό του Πολυτεχνείου αλλά θυμάται και το τρίπτυχο «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που σύμφωνα με την ανακοίνωση παραμένει «ζητούμενο αντί δεδομένο».

Μόνον που ξεχνούν οι Οννεδίτες ποιοι είναι αυτοί που προκάλεσαν αυτή την κρίση. Ποιοι έκλεψαν, ποιοι διεπλάκησαν και ποιοι μας οδήγησαν σε μνημόνια και δανειακές…

Αντί να λένε λοιπόν πως όλα είναι «σκευωρίες» καλό είναι να βρουν τους υπαίτιους…ή μάλλον να το παραδεχθούν, γιατί μάλλον τους γνωρίζουν!

Για να μην πούμε πως με την πολιτική που ευαγγελίζονται, τη νεοφιλελεύθερη οικονομία, θα ενταθούν ακόμα πιο πολύ οι ταξικές ανισότητες…και ο κόσμος όχι μόνον ψωμί δεν θα’χει αλλά θα ψάχνεται για να πληρώσει ιδιωτικές ασφαλίσεις, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, νερό και ρεύμα… 

Στην ανακοίνωση δεν ξεχνούν να μας ζητήσουν να ψηφίσουμε… Κυριάκο, εμμέσως πλην σαφώς. Επιθυμούν μάλιστα να επιστρέψει στην Ελλάδα η «πολιτική ομαλότητα»!

Προφανώς η εκλεγμένη κυβέρνηση είναι… ανωμαλία!!!

«Σαράντα πέντε χρόνια μετά, οι Έλληνες πολίτες δεν επιθυμούν να επιστρέψουν σε εποχές που έστω κάποιο από τα μέρη του τριπτύχου «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» θα είναι ξανά ζητούμενο αντί για δεδομένο. Και γνωρίζουν άριστα το δρόμο για να εξασφαλιστεί η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ομαλότητα για την πατρίδα μας».

Αλλά και εδώ η ΟΝΝΕΔ ρίχνει τις σπόντες της:

«… το Πολυτεχνείο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, βρίσκεται πέρα από την πορεία που χάραξαν συγκεκριμένα πρόσωπα πατώντας στις πλάτες των ανώνυμων φοιτητών και πάνω από το νόημα που επιχειρούν να του δώσουν οι γνωστές περιθωριακές αντιδημοκρατικές ομάδες.»

Πάντως Πολυτεχνείο με τσεκούρια, ακροδεξιό λόγο, καλή ΧΑ, «κράτα Γερούν γερά», δεν συμβιβάζονται…

Ούτε με πατριδοκαπηλίες στα εθνικά θέματα για ψηφαλάκια…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter