Η οργισμένη απάντηση του Θυμιου Γεωργόπουλου στην ΠΟΕΔΗΝ

Η οργισμένη απάντηση του Θυμιου Γεωργόπουλου στην ΠΟΕΔΗΝ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ και αναφέρεται στο πρόσωπό του, απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Θυμιου Γεωργόπουλου

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ

Η γνωστή ΠΟΕΔΗΝ και ο γραφικός….ακτιβιστής πρόεδρος της Μ. Γιαννακός με Δελτίο Τύπου την 4/10/2019 μου επιτίθεται με τα υλικά που διαθέτει σε αφθονία:

Λάσπη και κοπριά.

Αναφέρεται λοιπόν στο…..κατηγορητήριο που μου προσάπτουν:

«Ο γνωστός Γεωργόπουλος Διοικητής του Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, έδρασε για άλλη μια φορά.

Καλεί σε απολογία την Προεδρεύουσα του Σωματείου γιατί κλήθηκε από το τμήμα Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος…….

Το «έγκλημά» της ήταν να συμμετάσχει στις Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και από την «αριστερή Κυβέρνηση» Σύριζα ενεργοποιήθηκε η κρατική ασφάλεια, το τμήμα προστασίας της Δημοκρατικού Πολιτεύματος πρώτη φορά μετά τη χούντα. Μας χτύπησαν, μας έριξαν χημικά και ζητάνε και τα ρέστα.

Δεν φθάνει που αδίκως διώκεται ποινικά, βρήκε την ευκαιρία ο Γεωργόπουλος να της ασκήσει πειθαρχική δίωξη.

Επιδιώκει την εξόντωσή της».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Από τα δημόσια έγγραφα που περιήλθαν στην υπηρεσία (Νοσοκομείο) προκύπτουν οι παρακάτω παραδοχές:

1. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών γνωστοποιείται μέσω του Υπουργείου Υγείας, η άσκηση κατά της υπαλλήλου του Νοσοκομείου Σταυρούλας Γεωργάκη, η ποινική δίωξη και η παραπομπή της με απευθείας κλήση στο ακροατήριο, να δικαστεί για τέσσερα (4) πλημμελήματα, όπως στο υπ΄ αριθμ., πρωτ. …………..έγγραφο της Εισαγγελίας αναφέρεται.

Παραδοχή πρώτη:

Η πειθαρχική δίωξη είναι υποχρεωτική όχι μόνο επί καταδικαστικών αποφάσεων, (η περίπτωση αυτή συντρέχει όταν έχει προηγηθεί η ποινική δίκη και έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση), αλλά σε κάθε περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν σαφείς και συγκεκριμένες ενδείξεις ή αναφορές τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος, οι δε πειθαρχικοί προϊστάμενοι οφείλουν (και δεν εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια),εντός της προθεσμίας των είκοσι ημερών της παρ.6 του άρθρου114 του Ν. 3528/2007 αφότου λάβουν ενημέρωση, να αποφανθούν αιτιολογημένα για την άσκηση ή μη πειθαρχικής δίωξης εις βάρος υπαλλήλου τους για την συμπεριφορά των, η οποία διώκεται ποινικώς. (βλ.27/2018.ΓΝΜΔ-ΝΣΚ).

2. Το υπ΄αριθμ. πρωτ. ………………..έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο γνωστοποιείται η ποινική δίωξη, κοινοποιείται συνάμα σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, για γνώση τους και με την επισήμανση το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, λόγω αρμοδιότητας να προβεί σε ενέργειες, που θα γνωστοποιήσει στο σύνολο των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Παραδοχή δεύτερη:

Η κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, δεν αποτελεί και πειθαρχική καταδίκη, αφού το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο εξετάζοντας την ουσία της υπόθεσης, έχει την αρμοδιότητα να απαλλάξει την ερευνώμενη υπάλληλο, πλην όμως η αδικαιολόγητη μη άσκηση της πειθαρχικής διαδικασίας, θα έδινε λαβή για περαιτέρω έλεγχο των πειθαρχικών οργάνων και εν προκειμένω του Διοικητή ή του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Η παραπομπή της υπαλλήλου έγινε με κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών. Σε ποιο κράτος δικαίου η παραπομπή (βάσιμη ή μη θα αποδειχθεί), δεν σημαίνει και βάσιμη ένδειξη τελέσεως πειθαρχικού αδικήματος το οποίο πρέπει να διερευνηθεί? Ποιο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο δικαιούται να κλείνει τα μάτια όταν από τον Εισαγγελέα Πλημ/κών και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας του ανακοινώνεται πειθαρχικό αδίκημα και τουλάχιστον δεν το ερευνά κατά πόσο έχουν βάση ή όχι οι κατηγορίες;

Σημειώνω ότι το έγγραφο του Υπουργείου διαβιβάστηκε στο Νοσοκομείο, προ ολίγων ημερών (Οκτώβριος 2019). Με ποια άραγε αιτιολογία, όπως προβλέπει ο άνω νόμος, ήταν δυνατόν να μην ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, όταν ο πειθαρχικός έλεγχος δεν αρχίσει και δεν ολοκληρωθεί;

Επειδή:

• Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι και υποχρεωτική και εμπιστευτική και τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και η κα Γεωργάκη παραβίασαν το απόρρητο της,

• Στην κα Γεωργάκη εξηγήθηκε από εμένα η διαδικασία και συμφώνησε ότι πρέπει να της δοθεί η δυνατότητα να παρέχει εξηγήσεις,

• Ο κ. Γιαννακός σε συνέντευξη του δήλωσε ότι «Προκαλεί για να πάρει αποζημίωση ο Διοικητής του Ερυθρού Σταυρού Ε. Γεωργόπουλος»,

Όλα τα στοιχεία (το Δελτίο Τύπου και η Απάντηση μου) θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Ουδείς ποτέ ηρωοποιήθηκε συκοφαντώντας, χυδαιολογώντας και εμετικά διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και τις οφειλόμενες (κατά νόμο) Διοικητικές διαδικασίες και ενέργειες.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=741102889651358&id=100012549611413

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter