Η Ουαλία απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στις παμπ της

Η Ουαλία απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στις παμπ της

Οι παμπ και τα εστιατόρια στην Ουαλία δεν θα μπορούν πλέον να σερβίρουν αλκοόλ και θα πρέπει να κλείνουν στις 6 το απόγευμα από την ερχόμενη Παρασκευή για να περιορίσουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ.

Οι κινηματογράφοι, οι αίθουσες μπόουλινγκ και άλλοι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να κλείσουν στο πλαίσιο αυτών των νέων μέτρων που έχουν στόχο να επιβραδύνουν την πανδημία σε αυτήν τη βρετανική επαρχία των περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων, δήλωσε ο Ντρέικφορντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάρντιφ.

Μόνο οι πωλήσεις σε πακέτο θα συνεχίσουν να επιτρέπονται στις παμπ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια μετά τις 6.00 μ.μ.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα αξιολογηθούν στις 17 Δεκεμβρίου, και στη συνέχεια κάθε τρεις εβδομάδες, δήλωσε ο Μαρκ Ντρέικφορντ, και δεσμεύτηκε να δοθεί οικονομική βοήθεια στις πληγείσες επιχειρήσεις, “η πιο γενναιόδωρη” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουαλικής κυβέρνησης, αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα έναντι του κινδύνου μεγάλης αύξησης του αριθμού των νοσοκομειακών νοσηλειών και των θανάτων, καθώς αρχίζει να χάνεται το κέρδος που αποκομίστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας 17 ημερών που άρχισε στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Ουαλία μετρά περισσότερους από 2.500 θανάτους από τον νέο κορονοϊό, αλλά μοντέλα υποδηλώνουν την πιθανότητα άλλων 1.600 θανάτων κατά τη χειμερινή περίοδο, πρόσθεσε.

Κάθε βρετανική επαρχία αποφασίζει τη στρατηγική της κατά της πανδημίας. Η πιο πυκνοκατοικημένη, η Αγγλία, σχεδιάζει μια χαλάρωση των μέτρων την Τετάρτη έπειτα από έναν μήνα καραντίνας, αλλά σχεδόν το 99% των 56 εκατομμυρίων κατοίκων της θα συνεχίσει να ζει υπό αυστηρούς περιορισμούς στο πλαίσιο ενός συστήματος συναγερμού τριών επιπέδων.

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 58.000 ανθρώπους που είχαν διαγνωστεί θετικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα με τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες στην Ευρώπη, που έχει επίσης περισσότερο από 1,6 εκατομμύριο κρούσματα.

Η βρετανική κυβέρνηση και οι ηγεσίες της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας συμφώνησαν να επιτρέψουν οικογενειακές συγκεντρώσεις και μεταξύ φίλων τα Χριστούγεννα. Τα μέλη τριών νοικοκυριών το πολύ θα μπορούν να συγκεντρώνονται από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter