H Ουαλία δοκιμάζει καθολικό βασικό εισόδημα ύψους £19.200 στους νέους

H Ουαλία δοκιμάζει καθολικό βασικό εισόδημα ύψους £19.200 στους νέους

Η κυβέρνηση της Ουαλίας σχεδιάζει πρόγραμμα για ένα καθολικό βασικό εισόδημα, το οποίο θα πληρώνει περίπου 500 άτομα 1.600 λίρες το μήνα, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση την Τρίτη. Σύμφωνα με την πιλοτική πολιτική, ορισμένοι ευάλωτοι νέοι θα αμείβονται με £19.200 ετησίως για 24 μήνες από τα 18α γενέθλιά τους. Το ποσό αυτό είναι το υψηλότερο από κάθε άλλη ανάλογη δοκιμή μεγάλης κλίμακας.

Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό σε όλους τους νέους που ενηλικιώνονται και θα επεκταθεί στο διπλάσιο αριθμό ατόμων που είχε προηγουμένως προγραμματιστεί. Ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου της Ουαλίας τον περασμένο μήνα εξέφρασαν ανησυχίες ότι η δοκιμή, που αρχικά αναμενόταν να καλύπτει μόλις 250 άτομα, μπορεί να είναι πολύ μικρή για να είναι χρήσιμη μελέτη. Ωστόσο, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες το απόγευμα της Τρίτης, οι υπουργοί της Ουαλίας δήλωσαν ότι το πρόγραμμα είναι πλέον πιθανό να εφαρμοστεί για περίπου 500 άτομα. Το πείραμα έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει για «τουλάχιστον» τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο ενός καθολικού βασικού εισοδήματος, ο καθένας θα αμείβεται με ένα άνευ όρων κατ’ αποκοπή ποσό μετρητών από την κυβέρνηση για να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους διαβίωσης. Η ιδέα έχει προταθεί ως ένας τρόπος να δοθεί στους ανθρώπους περισσότερη οικονομική ασφάλεια και ευκαιρίες και έχει δοκιμαστεί σε χώρες όπως η Φινλανδία και η Ολλανδία. Η κυβέρνηση των Εργατικών της Ουαλίας θέλει να ελέγξει εάν η πολιτική ανταποκρίνεται στα απαιτούμενα οφέλη, όπως η μείωση της φτώχειας και της ανεργίας και η βελτίωση της υγείας και της οικονομικής ευημερίας, γι’ αυτό την εφαρμόζει πιλοτικά με μια μικρότερη ομάδα.

Η υπουργός κοινωνικής δικαιοσύνης Τζέιν Χατ είπε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα ήταν «ένα συναρπαστικό σχέδιο για την παροχή οικονομικής σταθερότητας για μια γενιά νέων που το χρειάζονται περισσότερο». Το πρόγραμμα θα εξακολουθεί να περιορίζεται σε όσους ενηλικιώνονται. Οι αξιωματούχοι λένε ότι η αύξηση από 250 σε 500 άτομα οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος του αριθμού των πολιτών 18 ετών για το οικονομικό έτος 2022-2023, όταν θα ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter