Η ουγγρική ομάδα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ είναι ο… «έρωτας» του Όρμπαν

Η ουγγρική ομάδα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ είναι ο… «έρωτας» του Όρμπαν

Η Βίντι θεωρείται η ομάδα με τους περισσότερους διάσημους οπαδούς στην Ουγγαρία. Ανάμεσά τους, όμως, ξεχωρίζει η φυσιογνωμία του πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος πιθανότατα θα βρίσκεται την Τετάρτη (22/8, 22:00) στη «Γκρουπάμα Αρένα» της Βουδαπέστης για να παρακολουθήσει το ματς με την ΑΕΚ.

Γεννημένος στο Σεκεσφέχερβαρ, ήταν επόμενο να γίνει από μικρός οπαδός της μεγάλης ομάδας της πόλης, της θρυλικής Βιντεότον. Αλλωστε όταν έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου UEFA το 1985, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ήταν φοιτητής νομικής.

Δεν κρύβει την αγάπη του για τη Βίντι και είναι στενός φίλος με τον ιδιοκτήτη της, Ιστβάν Γκαράντσι, γεγονός που έχει «αξιοποιηθεί» από τους πολιτικούς του αντιπάλους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας αντιμετωπίζεται ευνοϊκά.

Ωστόσο, ο Ορμπάν δεν είναι απλώς φανατικός φίλος μιας ομάδας, αλλά φανατικός ποδοσφαιρόφιλος. Από αυτούς που χαρακτηρίζουμε «άρρωστους με τη μπάλα»! Επαιξε στις ακαδημίες της Βιντεότον και στη συνέχεια στην ερασιτεχνική Φέλτσλουτ, η οποία μετεξελίχθηκε σε Ακαδημίες Φέρεντς Πούσκας, μετά από πρωτοβουλία του Ορμπάν.

Επί πρωθυπουργίας του κατασκευάστηκε και ο υπερσύγχρονο «Πάντσο Αρένα»(σ.σ. από το προσωνύμιο του Πούσκας τον καιρό που έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης) το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η Βίντι, μέχρι να αποπερατωθεί το δικό της νέο «Σοστόι», μέσα στους προσεχείς μήνες.

Έχει παρακολουθήσει έξι ματς μέσα σε μία μέρα!

Η Guardian έχει δημοσιεύσει εκτενές αφιέρωμα στο μεγάλο πάθος του Ούγγρου πρωθυπουργού ο οποίος ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα το 1998 σε ηλικία μόλις 35 ετών. Λέγεται, λοιπόν, πως το πρώτο επίσημο ταξίδι που πραγματοποίησε ως ηγέτης της Ουγγαρίας, ήταν στο Παρίσι για να παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ 1998, Γαλλία-Βραζιλία 3-0. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ, αλλά οι ημερομηνίες… ταιριάζουν. Στις 24 Μαϊου 1998 διεξήχθησαν οι εκλογές, στις 12 Ιουλίου 1998 έγινε ο τελικός

Ο ποδοσφαιρικός «μύθος» που συνοδεύει τον Ορμπάν δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα πάντα με την Guardian, εδώ και 20 χρόνια δεν έχει χάσει τελικό Μουντιάλ ή Champions League, ενώ το «ρεκόρ» παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων είναι έξι μέσα σε μία ημέρα!

Η πρώτη θητεία του Βίκτορ Ορμπάν στον πρωθυπουργικό θώκο ολοκληρώθηκε το 2002. Επέστρεψε το 2010 αλλά δεν άλλαξε (ποδοσφαιρικές) συνήθειες. Στις 19 Ιουλίου 2012 η ημέρα του ήταν γεμάτη από συναντήσεις, που θα ολοκληρώνονταν αργά το απόγευμα. Τελευταίοι στη σειρά ήταν οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας (MNB) τους οποίους άκουσε προσεκτικά, αλλά με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεών τους έφυγε βιαστικά. Ηταν η μέρα που η Βίντι αντιμετώπιζε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον Γ΄ προκριματικό του Europa League. Τα πράγματα πήγαν καλά και η ομάδα του πρωθυπουργό πέρασε τα play off όπου απέκλεισε τη Γάνδη και αγωνίστηκε σε ομίλους Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης για τελευταία φορά.

Πριν από ένα μήνα (25 Ιουλίου) μετέβη ινκόγκνιτο στη Βουλγαρία για να παρακολουθήσει το ματς με τη Λουντόγκορετς. Η είδηση διέρρευσε από το γήπεδο όπου έγινε το ματς και «ανάγκασε» το πρωθυπουργικό γραφείο να εκδώσει ανακοίνωση:

«Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε ιδιωτικό ταξίδι στη Βουλγαρία. Δεν έγινε χρήση κρατικών κονδυλίων». Μετά από όλα αυτά, υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει ότι το ματς Βίντι-ΑΕΚ θα διεξαχθεί με… πρωθυπουργική παρουσία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter