Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες και πώς «έκαψε» την αξιοπιστία των Ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών

Κοίτα τις εικόνες. Καρέ καρέ καταγράφει το Associated Press τη στιγμή που το γνωστό "τόξο" το πιο ψηλό οικοδόμημα των 93 μέτρων πάνω στην σκεπή της Παναγίας των Παρισίων παραδομένο στις φλόγες γκρεμίζεται. 

Μια ιστορική στιγμή για τον παγκόσμιο πολιτισμό που δεν είδες στην Ελληνική Τηλεόραση. Γιατί; 

Απλούστατα γιατί είχε περάσει η ώρα, είχαν τελειώσει οι βάρδιες και κανείς δεν είχε τα κότσια να διακόψει χαζά, μέτρια, ή και καλά προγράμματα που προβάλλονταν εκείνη την ώρα και να μεταδίδει τις συγκλονιστικές στιγμές για τα εκατομμύρια των παριζιάνων. 

Ανικανότητα, επαρχιωτισμός, αδιαφορία, θέματα οικονομίας ; Συνδυασμός όλων αυτών; Δεν ξέρουμε. 

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι την ώρα που τα ελληνικά κανάλια δαπανούν εκατομμύρια για φούσκες και φρουφρου επιβίωσης, μαγειρικής, πόνου και δράματος δεν δίνουν δεκάρα ούτε για το ενημερωτικό προφίλ τους αλλά δεν υπολογίζουν και τον τηλεθεατή οφείλουν να ενημερώνουν.

Έτσι λοιπόν η μεγάλη πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων είχε θύματα και στην Ελλάδα: Την αξιοπιστία και την ενημέρωση. 

(Ναι, υπήρξαν κάποια ολιγόλεπτα «έκτακτα» δελτία ειδήσεων, έτσι για το ξεκάρφωμα, «να βγάλουμε την υποχρέωση» πώς το λένε ρε παιδί μου! Αλλά ένα τέτοιας εμβέλειας γεγονός είναι ορισμός της ανάγκης για συνεχή δημοσιογραφική καλυψη!)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.