Η πανδημία χαλάει τα σχέδια της κυβέρνησης για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Η πανδημία χαλάει τα σχέδια της κυβέρνησης για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα την 25η Μαρτίου.

Η πανδημία και η παρατεταμένη καραντίνα χαλάνε τα σχέδια της κυβέρνησης για τους επετειακούς εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δεν θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις την 25η Μαρτίου παρά τον εορτασμό των 200 χρόνων.

Θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, για την εθνική μας επέτειο, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων εξαιτίας της δύσκολης υγειονομικής κατάστασης. Η παρέλαση θα γίνει δίχως την παρουσία κοινού και μόνο με τους επισήμους και τις ξένες αντιπροσωπείες. Παρόλα αυτά είπε η κ. Πελώνη «θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ υπερήφανο θέαμα». Όσον αφορά τις μαθητικές παρελάσεις, εκτός από το ότι δεν θα έχουν ανοίξει τα σχολεία, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τον συνωστισμό που αναπόφευκτα θα προκληθεί από τους γονείς.

Στο πλαίσιο του «ποιοτικού και υπερήφανου θεάματος» για τα 200 χρόνια, δίχως πάντως την συμμετοχή της κοινωνίας, θα υπάρξει εκπροσώπηση της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου σε υψηλό επίπεδο εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.

Περιορισμένη θα είναι και η πρόσβαση των εκπροσώπων των ΜΜΕ στα διάφορα σημεία του προγράμματος. Ακόμη και για την στρατιωτική παρέλαση οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι που θα παρακολουθήσουν από την εξέδρα θα προκύψουν με κλήρωση. Οι εκπρόσωποι ΜΜΕ που δεν θα συμμετέχουν σε ένα από τα προβλεπόμενα pool για την κάλυψη των διαφόρων εκδηλώσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμά, θα έχουν τη δυνατότητα να σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, όπου θα γίνεται αναμετάδοση μέσω pool της ΕΡΤ.

Ειδικά μέτρα προβλέπονται και για όσους έλθουν στην χώρα από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην χώρα μας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter