Η Παπαστράτος υπέγραψε τη Δήλωση Δέσμευσης CEASE για τη βία βάσει φύλου

Στο Παρίσι έγινε πριν από λίγες μέρες η επίσημη έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος CEASE για την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου και η Παπαστράτος βρέθηκε εκεί και υπέγραψε τη Δήλωση Δέσμευσης (Commitment Charter).

Πρόκειται για μια κίνηση με την οποία δηλώνεται η δέσμευση των επιχειρήσεων που μετέχουν στο CEASE να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου, λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα μέσα στον εργασιακό χώρο τα οποία θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και υποστήριξη της εργαζόμενης γυναίκας που έχει υποστεί βία.

To πρόγραμμα, το οποίο στην Ελλάδα συντονίζεται από το CSR Hellas και στο οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις και φορείς από τη Γαλλία και το Βέλγιο και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχο έχει να αναδείξει το ρόλο του εργασιακού περιβάλλοντος στην καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών και των αρμόδιων οργανισμών.

Ο κ. Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, μετά την υπογραφή της Δήλωσης Δέσμευσης ανέφερε: «Η Παπαστράτος εργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια για την ενδυνάμωση της γυναίκας τόσο μέσα στην κοινωνία όσο και μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Η βία βάσει φύλου αποτελεί χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα που δυστυχώς εντείνεται, και απέναντι στο οποίο απαιτείται μηδενική ανοχή. Είναι ηθική υποχρέωση των επιχειρήσεων να δημιουργούν μέσα στους οργανισμούς τους συνθήκες οι οποίες θα ενισχύουν τις γυναίκες – θύματα και θα τις βοηθούν αποτελεσματικά. Φιλοδοξούμε ότι αυτή η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις επιχειρήσεις προκειμένου να αναλάβουν κοινή και δομημένη δράση». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.