Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και η στάση του Μαξίμου

Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και η στάση του Μαξίμου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffingtonpost, με τίτλο «Γιατί έγινε η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη και το κοινό μυστικό που δεν αποκαλύπτεται ευθέως», τίθεται το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός και ο πρωθυπουργός – που είναι ο άνθρωπος στον οποίο υπάγεται απευθείας η ΕΥΠ – να μην το γνωρίζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  μέχρι τώρα γνωστά είναι: ότι ο Ανδρουλάκης άρχισε και σταμάτησε να παρακολουθείται πριν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση για την παρακολούθησή του ελήφθη πάνω κάτω τέτοιο καιρό το 2021.  Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει: «Υπάρχει μία πολύ μεγάλη και ισχυρή χώρα που γνωρίζουμε ότι ενδιαφερόταν εκείνη την περίοδο για κάθε είδους επαφές, συζητήσεις, πληροφορίες σχετικά με την κινητικότητα που αναπτύσσεται σε επίπεδο κινεζικής διπλωματίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Όμως, το αίτημα για παρακολούθηση του Ανδρουλάκη δεν υποβλήθηκε από αυτή την πλευρά. Υπήρξε μια άλλη χώρα που έπαιξε ρόλο, όταν ζήτησε συνεργασία από την ΕΥΠ σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών».

Στη συνέχεια ο αθρογράφος επικαλείται τον νόμο που ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη δυνατότητα της ΕΥΠ να μην ενημερώνει τα παρακολουθούμενο πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο ίδιος αναφέρει ότι: «Διαχρονικά, ήταν και παραμένει σύνηθες ανεξαρτήτως κυβέρνησης στη χώρα μας, να παρακολουθούνται κάποτε επικοινωνίες (ακόμα και πολιτικών προσώπων σε ειδικές περιπτώσεις). Τα πρόσωπα ποτέ δεν ενημερώνονται, όταν παρακολουθούνται.. Το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Άρα δεν έγινε κάτι εξαιρετικό, με τη διαφορά ότι ο Ανδρουλάκης συνέβη να εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το διάστημα που έληγε η παρακολούθησή του».

Το δημοσίευμα επιπλέον αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αυριανό του διάγγελμα θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη των λαθών που έγιναν.

Ενδιαφέρον προκύπτει και από το γεγονός οτι η κυβέρνηση δέχτηκε αμέσως το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή παρά το γεγονός ότι υποστηρίζει πως όλα έγιναν νόμιμα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό έγινε γιατί ο Μητσοτάκης «οφείλει μια συγγνώμη στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…και ότι στο Μαξίμου θεωρούν ότι όσα ήταν να βγουν προς τα έξω, βγήκαν. Άρα δεν υπάρχει κάτι να κρυφτεί και το φως θα κάνει καλό γενικώς».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter