Η παραλία του Ιονίου που οφείλει το όνομα της σε Ρωμαίο Στρατηγό

Η παραλία του Ιονίου που οφείλει το όνομα της σε Ρωμαίο Στρατηγό

Σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Πάργας, υπάρχει μια γαλαζοπράσινη εντυπωσιακή παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά που ακούει στο όνομα Αρίλλα. 

Για να γίνουμε πιο ακριβείς, η παραλία Αρίλλα βρίσκεται στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, το μεγαλύτερο χωριό του νομού και εκτείνεται σε μεγάλο μήκος, ακολουθώντας την μορφολογία του βραχώδους και γεμάτου κατάφυτους γκρεμούς, σκηνικού.

Πρόκειται για μια οικογενειακή και στο μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένη παραλία, με πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο, η οποία καλύπτει ολόκληρη την ακρογιαλιά. Λόγω του ιδιαίτερου ρηχού της βάθους, τα νερά είναι αρκετά ζεστά ενώ ο αμμώδης βυθός της με την υπέροχη διαφάνειά του σε κάνει να πεισθείς για την αυθεντικότητα αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά που εκπέμπει.

Το μικρό λιμανάκι στα νότια της παραλίας γεμίζει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με διαφόρων λογιών σκάφη, που σταματούν για να απολαύσουν αυτό το υπέροχο τοπίο που τόσο απλόχερα τους προσφέρεται, όντας ασφαλή, μιας και η θέση της παραλίας είναι τέτοια που τους εξασφαλίζει την ηρεμία που τόσο έντονα αναζητούν.

Για όλους εκείνους που θέλουν να μάθουν το κάτι παραπάνω, αξίζει να ειπωθεί πως η περιοχή της Πέρδικας πήρε το όνομά της από το σχήμα που είχε ο οικισμός κατά το παρελθόν, το οποίο έμοιαζε με μια ιπτάμενη πέρδικα, αλλά και γιατί στην περιοχή υπήρξε έντονο το στοιχείο του κυνηγιού του ίδιου πτηνού. Όσο για τον συνοικισμό Αρίλλα, φαίνεται πως κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους ήταν κτήμα του Ρωμαίου στρατηγού Αρίλλα, στον οποίο οφείλει και το όνομά του….

Πηγή: Travel Inspiration

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter