Η παράλληλη πορεία Γερμανίας και κυβέρνησης Μητσοτάκη προς την καταστροφή

Η παράλληλη πορεία Γερμανίας και κυβέρνησης Μητσοτάκη προς την καταστροφή

Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στις πολιτικές λιτότητας αδυνατώντας να ξεπεράσει τις ιδεοληψίες που την κατατρέχουν.

Το συμβούλιο κορυφής δεν μπόρεσε την Πέμπτη το βράδυ να καταλήξει στην έκδοση ενός ευρωομολόγου για να βοηθήσει τις οικονομίες της γηραιάς ηπείρου που καταρρέουν κάτω από το βάρος της πανδημίας του κονοροϊού.

Η Γερμανία μαζί με την Ολλανδία αρνήθηκαν για Τρίτη φορά να δείξουν αλληλεγγύη προς τις χώρες του νότου στη δυσκολότερη περίοδο που διανύουν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι οικονομίες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας έχουν παραλύσει με την ύφεση όπως εκτιμούν οι οικονομολόγοι να φτάνει σε διψήφιο νούμερο στο τέλος του 2020.

Ολοι πλέον μιλούν για μια Ευρώπη δειλή η οποία είναι έτοιμη να παρασυρθεί από τον κορονοϊό καθώς ο μαζοχιστικός εγωισμός που επιδεικνύουν οι υπέρμαχοι της λιτότητας οδηγούν στο τέλος του ευρωπαΊκού ονείρου.

Παράλληλα όμως με την γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σόιμπλε πορεύεται και η ελληνική του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία με τα μέτρα που λαμβάνει, υποτίθεται βοήθειας σε πολίτες και επιχειρήσεις, οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στη φτωχοποίηση.

Τα μέτρα ενάντια στην εργασία, η δημιουργία ενός νέου εργατικού δικαίου, η επιχορήγηση μόνο των εργοδοτών και των φίλων επιχειρηματιών δείχνουν το εφιαλτικό μέλλον στο οποίο μας οδηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του συνεπικουρούμενοι από τους γερμανούς ομοϊδεάτες τους.

Είναι πλέον παγκοίνως δεκτό ότι προχωράμε σε κατάρρευση των επιχειρήσεων, σε δραματική αύξηση της ανεργίας και σε μια ύφεση που μόνο με καταστάσεις κατοχής θα προσομοιάζει.

Για τρίτη φορά στα τελευταία 10-12 χρόνια κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι τρίβουν τα χέρια τους καθώς πορεύονται με τη ρήση «κρίση καιρός να βγάλουμε χρήματα», συνεπικουρούμενοι από κυβερνητικούς παράγοντες.

Δεν υπάρχει άλλη λύση τη συνεργασία των δημοκρατικών κομμάτων για να σταματήσει αυτή η καταστροφή. Με αυτή την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οδεύουμε σε καταστάσεις που λίγοι έχουν ζήσει και κανένας δεν επιθυμεί να ξαναζήσει.

Ας το καταλάβουν επιτέλους γιατί ο γερμανικός δρόμος φέρνει μόνο φτώχεια και ερείπια. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter