Η παρουσίαση των τριών αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδος

Η παρουσίαση των τριών αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδος

Στα… μαλακά έπεσε η Εθνική Ελλάδος όσον αφορά την κλήρωση της φάσης των “32” στο Παγκόσμιο της Κίνας που πραγματοποιήθηκε σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στην ασιατική χώρα σήμερα (16/03).

Tης Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Η επίσημη αγαπημένη κληρώθηκε στον 6ο όμιλο όπου θα αντιμετωπίσει τις Βραζιλία, Μαυροβούνιο και Νέα Ζηλανδία με τους δυο πρώτους να προκρίνονται στην επόμενη φάση (γύρος των “16”). Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα στατιστικά και πληροφορίες για κάθε έναν από τους αντιπάλους μας.

1 Βραζιλία

Στατιστικά από παρουσίες της σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου:

Παρουσίες: 18Καλύτερη θέση: 1η (1959, 1963)Αγώνες: 135Νίκες: 81Ήττες: 54Ποσοστό νικών (%): 60%Μ.Ο. Πόντων: 80,8Μ.Ο. Πόντων Άμυνα: 74,8Περισσότερα ματς: Μασιέλ Ουμπιταράν (41)Περισσότεροι πόντοι: Όσκαρ Σμιντ (906)

Η Βραζιλία είναι με διαφορά η καλύτερη από τις τρεις αντιπάλους μας. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολλές παρουσίες σε Παγκόσμια Κύπελλα. Το καλό είναι πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας της, ούτε καν σε αυτήν της προηγούμενης δεκαετίας.

Προκρίθηκε ως τρίτη ενός εκ των δυο προκριματικών ομίλων της Παναμερικανικής ζώνης πίσω από τους Καναδά και Βενεζουέλα με ρεκόρ 9-3.

Ο Άντερσον Βαρεχάο αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη της στα προκριματικά με 11,6 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ μέσο όρο, ενώ το εν ενεργεία “αστέρι” της είναι ο καλαθοσφαιριστής των Χιούστον Ρόκετς Νενέ. Γνωστοί στο ευρύ κοινό είναι επίσης οι Μπαρμπόσα και Λουζ με τον δεύτερο να αγωνίζεται στην Ισπανία και την Ανδόρα. Προπονητής της είναι ο Κροάτης Αλεξάνταρ Πέτροβιτς.

2 Μαυροβούνιο

Στατιστικά από παρουσίες της σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου:

Παρουσίες: –Καλύτερη θέση: –Αγώνες: –Νίκες: –Ήττες: –Ποσοστό νικών (%): –Μ.Ο. Πόντων: –Μ.Ο. Πόντων Άμυνα: –Περισσότερα ματς: –Περισσότεροι πόντοι: –

Το Μαυροβούνιο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόκειται για μια σκληρή και νεανική ομάδα, αλλά τελείως άπειρη από μεγάλες διοργανώσεις. Μετρά μόλις μια παρουσία σε Ευρωμπάσκετ 2017, όταν και τερμάτισε στην 13η θέση.

Προκρίθηκε στο Παγκόσμιο ως τρίτη του πρώτου προκριματικού ομίλου στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης με ρεκόρ 7-5 πίσω από Ισπανία και Τουρκία.

Κορυφαίος παίκτης του είναι ο σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ Νίκολα Βούτσεβιτς, την ώρα που όλοι σχεδόν γνωρίζουν και τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια. Προπονητής των Μαυροβούνιων είναι ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς.

3 Νέα Ζηλανδία

Στατιστικά από παρουσίες της σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου:

Παρουσίες: 6 Καλύτερη θέση: 4η (2002 )Αγώνες: 32 Νίκες: 12 Ήττες: 20 Ποσοστό νικών (%): 37,5%Μ.Ο. Πόντων: 74,9 Μ.Ο. Πόντων Άμυνα: 84,6 Περισσότερα ματς: Κερκ Πένι (27)Περισσότεροι πόντοι: Κερκ Πένι (447)

Γα πέμπτη σερί φορά θα βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου η Νέα Ζηλανδία που προκρίθηκε ως πρώτη ενός εκ των δυο ομίλων της προκριματικής φάσης στην περιφέρεια της με 10-2 ρεκόρ.

Πιο γνωστοί παίκτες της ομάδας από την Ωκεανία είναι οι Άιζακ Φοτού (Ουλμ) και Κορεί Ουέμπστερ (Γαλατάσαράι). Προπονητής των Νεοζηλανδών είναι ο Πολ Χεναρέ.

Πηγή για στατιστικά στοιχεία: Θανάσης Ασπρούλιας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter