Η Πάτρα αγκάλιασε τα πρώτα Βίκος Street Relays της χρονιάς!

Η Πάτρα αγκάλιασε τα πρώτα Βίκος Street Relays της χρονιάς!

Στην πλατεία Γεωργίου Α’ της Πάτρας έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκκίνηση για το 5ο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, που είναι το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας, με κοινωνικό μάλιστα χαρακτήρα καθώς τα έσοδα πάνε για αθλητικό εξοπλισμό στα σχολεία της κάθε περιοχής που γίνονται οι αγώνες.

Τα Βίκος Street Relays αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους της Πάτρας καθώς είχαν αύξηση της συμμετοχής κατά 30% ενώ ήταν πάρα πολλοί αυτοί που βγήκαν στους δρόμους για να δουν τον αγώνα και να χειροκροτήσουν τους δρομείς, παρά το βροχερό καιρό. O αγώνας συνδυάστηκε και με σπουδαίες επιδόσεις από τον Ντένις Γκιούρα και τη Σοφία Ρήγα στα 10 χλμ., αγώνισμα που από φέτος αποκτάει αγωνιστικό χαρακτήρα με χρηματικά έπαθλα και κατάταξη και με τους κορυφαίους από κάθε πόλη να δίνουν ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου για το μεγάλο τελικό του Πειραιά, καθώς και από τους αδερφούς Χρήστο και Ανέστη Παπούλια στα 2Χ5000 μ.

Από νωρίς το μεσημέρι η πλατεία Γεωργίου Α’ είχε γεμίσει από ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έτρεξαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με τον Δήμο Πατρέων να πρωτοστατεί, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να στηρίζει ενεργά, τους συνδιοργανωτές συλλόγους Ερμή 1877, Πατραϊκό και Φειδιππίδη να είναι οι άοκνοι εργάτες αυτής της μοναδικής δράσης και την Παναχαϊκή με το σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας να μετέχουν ενεργά, το πρώτο Street Relays της χρονιάς κατέγραψε μεγάλη επιτυχία.

Οι νικητές κατά κατηγορία ήταν:

10.000

Ανδρες

1.Ντένις Γκιούρα 32:59

2.Σταύρος Γκίνης 33:23

3.Αχιλλέας Γιαννούλας 37:21

Γυναίκες

1.Σοφία Ρήγα 36:41

2.Ισαβέλλα Κοτσαχείλη 38:01

3.Βηθλεέμ Σάπιου 41:25

2Χ5000

Ανδρες

1.Χρήστος Παπούλιας/Ανέστης Παπούλιας 30:46

2.Χαρίτος Χαριτωνίδης/Ευστράτιος Ασπρομάλλης 33:56

3.Νίκος Σταμούλης/Ιωάννης Ματσούκας 33:59

Γυναίκες

1.Ανδρομάχη Δούβρη/Κατερίνα Καρανάσιου 45:25

2.Γεωργία Τουλιάτου/Ελένη Οαμάνη/ικονόμου 1.03:01

Μικτές ομάδες

1.Τάσος Αριδάς/Δήμητρα Τσαλοκώστα 39:24

2.Μαρία Βαρβιτσιώτη/Στάθης Κανελλόπουλος 40:28

3.Χαράλαμπος Πρεβεντάς/Ελενα Καπατσούλια 40:50

4Χ2500

Ανδρες

1.Διονυσακόπουλος/Κυδωνιάτης/Βασιλόπουλος/Σγούρας 35:40

2. Καπάι/Πανταζόπουλος/Γασπαρινάτος/Κότσο 36:39

3. Σίμος/Μάττας/Τουφεκούλας/Καψάλης 37:07

Γυναίκες

1.Δαγρέ/Παπαγεωργίου/Στασινοπούλου/Κυδωνιάτη 37:51

2.Νιφόρα/Ζήρου/Μπαρούνη/Κωστή 44:53

3.Ντάρμα/Ντάρμα/Κοτσάκη/Καρτέρη 1.04:08

Μικτές ομάδες

1.Αριστείδου/Αρσένης/Κόλλα/Καράμπελας 37:40

2. Βαγενά/Τσίρου/Απόκης/Λουβή 40:31

3. Παπαδημητρίου/Παπαδημητρίου/Τσολάκα/Φαράντου 47:14

Βραβεία δόθηκαν και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή, με τον Φειδιππίδη και το 49ο Δημοτικό Σχολείο να το κατακτούν άξια.

Ο νικητής στα 10 χλμ. Ντένις Γκιούρα δήλωσε: «Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός αλλά όλα πήγαν καλά. Γλυστρούσε λίγο στη διαδρομή αλλά έδωσα όλες τις δυνάμεις μου και τα κατάφερα και θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τον εξαιρετικό αγώνα».

Η νικήτρια στις γυναίκες Σοφία Ρήγα είπε: «Χάρηκα πολύ για την πρώτη θέση. Είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο να τρέχω στην πόλη μου και με βοήθησε το γεγονός ότι ξέρω τους δρόμους και τις ιδιομορφίες που έχουν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Πατρινούς για τη στήριξη τους».

Ο Χρήστος Παπούλιας δήλωσε: «Ηταν ένας καλός αγώνας και για μας αποτέλεσε μία δυνατή προπόνηση. Είχε περισσότερο κόσμο από τον προηγούμενο που έγινε στην Πάτρα τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που δείχνει ότι τα Street Relays κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου», ενώ ο αδερφός του Ανέστης Παπούλιας, με τον οποίο πήραν την πρώτη θέση στα 2Χ5000 μ. πρόσθεσε: «Ηταν πολύ καλή διοργάνωση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Τρέξαμε αρκετά γρήγορα και φτάσαμε πολύ κοντά στο ατομικό μας ρεκόρ και θέλω να τονίσω ότι και του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε».

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο ονομαστικός χορηγός των Street Relays ενώ Μεγάλος Χορηγός είναι η εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ηλεκτρικής Ενέργειας WATT+VOLT. Η μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Renault και πολυβραβευμένη για την κοινωνική της προσφορά είναι Επίσημος Χορηγός, ενώ στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων Επίσημος Χορηγός είναι η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία Veronis Jakobsen. Στους Μεγάλους Υποστηρικτές των Βίκος Street Relays είναι η ανερχόμενη ελληνική εταιρεία παιδικής ένδυσης Domina Sport, που είναι ο Επίσημος Χορηγός των Kids Relays, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων αθλητικής ένδυσης και υπόδησης σε όλη την Ελλάδα, Ιntersport, η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Foods και η εταιρεία Counterpain που με τη μοναδικής αποτελεσματικότητας αναλγητική κρέμα φυτικής προέλευσης, ανακουφίζει όλο το σώμα από μυϊκούς πόνους. O κορυφαίος εκπαιδευτικός όμιλος της Ελλάδας, τα ΙΕΚ Δέλτα, αποτελούν τον τοπικό υποστηρικτή και συνεργάτη στην Πάτρα, με βοήθεια σε πάρα πολλούς τομείς. Επίσημος Υποστηρικτής είναι τα καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής Xtreme Stores, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια της Eldico που με το αθλητικό υλικό της Amila βοηθάει να εξοπλίσουμε τα σχολεία της πόλης.

Media Partners είναι η συνδρομητική τηλεόραση Nova που για 5η συνεχόμενη χρονιά είναι αρωγός των Βίκος Street Relays αλλά και η ιστοσελίδα Sportfeed.gr.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter