Η Πελώνη έχει το χάρισμα και σχολιάζει τις υποθετικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Η Πελώνη έχει το χάρισμα και σχολιάζει τις υποθετικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Η Αριστοτελία Πελώνη φαίνεται πως διαθέτει μαντικές ικανότητες, αφού πριν καλά καλά ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις από την Μύκονο όπου βρίσκεται, εκείνη ήδη γνώριζε τι θα πει και μάλιστα έδωσε και τη δική της απάντηση στις υποθετικές του δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μύκονο. Τότε εκείνη λέγοντας αρχικά ότι δεν έχει ενημερωθεί για το εάν έχουν γίνει δηλώσεις, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας συνήθως σπεύδει να ανακοινώσει μία καταστροφή που δεν επέρχεται. Σημειώνουμε ότι δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο, καλό θα είναι να μην δυσφημίζει τον ελληνικό τουρισμό» απάντησε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν επιτρέπει εφησυχασμό»

Σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα, η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως «η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης “Δέλτα” δεν επιτρέπει εφησυχασμό» και επανέλαβε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το εργαλείο του εμβολιασμού, για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας. Αυτό θα αναχαιτίσει τις εξάρσεις και τις μεταλλάξεις του ιού και θα μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα, ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί παρόμοιοι με της Μυκόνου σε άλλα νησιά η ίδια είπε ότι «αξιολογούμε τα στοιχεία και κάνουμε σημειακές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Στην Μύκονο τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 26 Ιουλίου. Δεν έχω κάτι για κάποιο άλλο νησί. Είναι σημαντικό η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός».

Η πορεία των εμβολιασμών

Παράλληλα, έδωσε τα συνολικά στοιχεία για τον εμβολιασμό: «Οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια. Ήδη, πάνω από 5.520.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους. Όπως και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Freedom Pass από την Τρίτη, έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση  για παραλαβή της κάρτας, 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr,  και 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ. Πρόκειται -όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για μια  ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα 150 ευρώ που  μπορεί να αξιοποιηθεί, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου, για αγορές από ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Αυτή τη στιγμή μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω.

Μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού οι γονείς ή κάποιος που ανήκει στην ίδια οικογενειακά μερίδα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Από την περασμένη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε οι θεράποντες γιατροί, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα, να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να προγραμματιστεί και να γίνει κατ’ οίκον ο εμβολιασμός τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter