Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την τροπολογία Πλακιωτάκη: «Βόμβα στον τομέα της ασφάλειας των πλοίων»

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την τροπολογία Πλακιωτάκη: «Βόμβα στον τομέα της ασφάλειας των πλοίων»

Ως «κατάπτυστη και επικίνδυνη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικής ναυτιλίας) Αντώνης Νταλακογεώργος τη νέα αιφνιδιαστική τροπολογία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη σχετικά με τη διαδικασία απομακρυσμένης επιθεώρησης των πλοίων, κάνοντας μάλιστα λόγο για “βόμβα στον τομέα της ασφάλειας των πλοίων”

Αναλυτική η δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ:

«Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που εκδίδονται από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων για την οποία γίνεται επίκληση της πανδημίας… Αυτή αφορά τόσο τα πλοία της Ακτοπλοΐας όσο και αυτά της ποντοπόρου Ναυτιλίας.

Μια προσεκτική ανάγνωση της τροπολογίας αποδεικνύει ότι η πανδημία είναι προπέτασμα καπνού και η κυβέρνηση ξεδιάντροπα βάζει πλώρη για την κατάργηση της επιτόπιας επιθεώρησης των πλοίων και με τον τρόπο αυτό υπονομεύει την διαδικασία αυτή!!!

– Ενώ αρχικά αναφέρεται ότι αυτή θα έχει ισχύ για 4 μήνες στην συνέχεια υπάρχει ολόκληρο “κατεβατό” που ακυρώνει το 4μηνο αφού στην μέση μπαίνουν οι λόγοι “ανωτέρας βίας”, και με αυτόν τον τρόπο σχετικά εύκολα μπορεί κανείς να ξεφεύγει από την επιτόπια επιθεώρηση…

– Σε άλλο σημείο της τροπολογίας προβλέπεται ότι σε πλοία που έχουν υποστεί βλάβη και ελέγχονται από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων η αποκατάσταση της ζημιάς θα πιστοποιείται από την διαχειρίστρια εταιρεία!!!

Με τον τρόπο αυτό ο κλάδος Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων ακόμη και ο Νηογνώμονας πάνε στο πυρ το εξώτερο και την πιστοποίηση για την αποκατάσταση θα την έχουν οι ίδιοι οι εφοπλιστές!!!

– Τέλος ο μη σαφής χρονικός προσδιορισμός της απομακρυσμένης επιθεώρησης δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ότι με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση μεθοδεύει ντε φάκτο και ντε γιούρε την κατάργηση των επιτόπιων επιθεωρήσεων.

Η κυβέρνηση και ο Πλακιωτάκης παίζουν με την φωτιά διότι η οποιαδήποτε έκπτωση στους επιτόπιους ελέγχους και στην ασφάλεια των πλοίων αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο και η μακρόχρονη πείρα από την “Ναυτιλία των ελλήνων εφοπλιστών” μας διδάσκει ότι τα σαπάκια τους έχουν κοστίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές ελλήνων και αλλοδαπών Ναυτεργατών στην ποντοπόρο Ναυτιλία (χωρίς να εξαιρείται και η Ακτοπλοΐα) οι οποίοι έγιναν θυσία στον εφοπλιστικό μινώταυρο του κέρδους και της ασυδοσίας.

Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των πλοίων, των επιβαινόντων σε αυτά και της ανθρώπινης ζωής δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση και για κανένα πλοίο να τεθούν σε κίνδυνο όπως προβλέπει η εξόφθαλμα θολή κυβερνητική τροπολογία και απαιτούμε την άμεση απόσυρσή της.» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter