Η Pfizer ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές για νέο χάπι κατά του κορονοϊού – «Θα αλλάξει το παιχνίδι» λέει ο Μπουρλά

Η Pfizer ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές για νέο χάπι κατά του κορονοϊού – «Θα αλλάξει το παιχνίδι» λέει ο Μπουρλά

Ο φαρμακευτικός κολοσσός ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας για το Paxlovid, το χάπι της κατά του κορονοϊού, φέρνει τα πάνω κάτω στην μάχη κατά της πανδημίας και μειώνει το ρίσκο της νοσηλείας.

Το νέο φάρμακο θα λαμβάνεται από το στόμα και μειώνει το ρίσκο της νοσηλείας ή του θανάτου κατά 89% όπως έδειξαν οι τελικές μελέτες της εταιρείας, δημιουργώντας ένα νέο και πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι δοκιμές εστίασαν σε ευάλωτους ασθενείς που δεν είχαν νοσηλευθεί ακόμη. Συνολικά 1,219 ασθενείς από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην μελέτη από τον Σεπτέμβριο. Τα δεδομένα έδειξαν ότι μόνο το 0,8% των ασθενών που έλαβε το αντιικό χάπι οδηγήθηκε σε νοσηλεία σε διάστημα τριών ημερών, συγκριτικά με το 7% που έλαβε το φάρμακο- placebo (πλασίμπο). Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια με όσους το έλαβαν το χάπι σε διάστημα πέντε ημερών. Κανένας από τους ασθενείς δεν κατέληξε, συγκριτικά με το 1.6% που έλαβε το φάρμακο- placebo (πλασίμπο).

Η Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/11) ότι σταματάει τις δοκιμές εξαιτίας της «συντριπτικής αποτελεσματικότητας» του σκευάσματος και θα προσθέσει τα δεδομένα στο νέο φάρμακο, Paxlovid, ενώ θα κάνει αίτηση στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές (FDA) για άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Επίσης τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι αποτελεσματικότερο από το αντιικό φάρμακο που ανέπτυξε η Merck.

«Το χάπι θα αλλάξει το παιχνίδι»

«Σήμερα είναι μια ημέρα περηφάνιας για την Pfizer», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter υποστηρίζοντας πως «το νέο χάπι της Pfizer θα αλλάξει όλο το παιχνίδι».

Ο κ. Μπουρλά τονίζει ότι η σημερινή ημέρα δείχνει ξεκάθαρα «τη δύναμη της επιστήμης αλλά και των επιστημόνων να αναπτύσσουν ταχύτατα ένα αγαθό που θα ωφελήσει το σύνολο της ανθρωπότητας». Παράλληλα, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης μελέτης φάσης 2 έδειξαν ότι το υποψήφιο αντιικό σκεύασμα χορηγούμενο σε συνδυασμό με χαμηλή δόση του φαρμάκου ritonavir, μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από κοροναϊό σε ενήλικες υψηλού ρίσκου μη νοσηλευόμενους.

Ο κ. Μπουρλά τονίζει ότι τα εάν εγκριθεί το σκεύασμα από τις αρμόδιες αρχές, φαίνεται πως έχει τις προϋποθέσεις να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, μειώνοντας την σοβαρότητα της νόσησης από COVID-19 και εξαλείφοντας έως και εννέα στις δέκα νοσηλείες.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter