Η Pfizer στο «στόχαστρο» των ιταλικών αρχών – Ξεκίνησε έρευνα για φοροδιαφυγή

Η Pfizer στο «στόχαστρο» των ιταλικών αρχών – Ξεκίνησε έρευνα για φοροδιαφυγή

Έρευνα διενεργεί η ιταλική οικονομική αστυνομία για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης από τη γειτονική χώρα, τις οποίες αναμεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η είδηση περί της έναρξης ερευνών μεταδόθηκε πρώτη από το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και έχει ιδιαίτερη προβολή στα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο ειδησεογραφικός όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρει πως πρόκειται για έρευνα η οποία διενεργείται σε συνεργασία με εφοριακούς και ότι υπάρχουν υποψίες πως η Pfizer ενδέχεται να διοχέτευσε σε θυγατρικές της στις ΗΠΑ κέρδη ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να μην αποδώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA πάντως, δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο από τις ιταλικές αρχές, με την έρευνα να συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες.

Εκπρόσωπος της πολυεθνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, η Παμ Εισέλε, σημείωσε με παρέμβασή της το βράδυ της Τετάρτης ότι «η Pfizer σέβεται τους κανόνες και τους νόμους της Ιταλίας» και ότι «πρόκειται για απλούς ελέγχους».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η έρευνα αφορά τα φορολογικά έτη 2017, 2018 και 2019, προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter