Η Pharmathen προχωρά στην πώληση της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα και επικεντρώνεται 100% στις διεθνείς αγορές

Η Pharmathen προχωρά στην πώληση της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα και επικεντρώνεται 100% στις διεθνείς αγορές

Μετά την πιστοποίηση του εργοστασίου των Σαπών από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, η Pharmathen προχωρά στο επόμενο βήμα του στρατηγικού της σχεδιασμού για την εγκαθίδρυσή της στην κορυφή των διεθνών αγορών. 

Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως τα ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης (Long Acting Injectable – LAI), και διαθέτοντας πλέον το διαβατήριο για την είσοδό της στην μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου, τις ΗΠΑ, η Pharmathen ανοίγει το νέο κεφάλαιο του επιχειρησιακού της σχεδίου, με στόχο να είναι πλέον αποκλειστικά μία εξαγωγική επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Pharmathen είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει έρθει σε συμφωνία για πώληση της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα, σε επενδυτικό όμιλο επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους Περικλή και Πέτρο Βασιλόπουλο, την συμμετοχή των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου αλλά και διοικητικών στελεχών του τμήματος που πωλείται. Ο νέος φορέας που θα προκύψει από την συμφωνία, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας στην Ελληνική αγορά, βασιζόμενος στο υπάρχον εργατικό, στελεχιακό και διευθυντικό δυναμικό. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα, θα λάβει χώρα μετά και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Στόχος της Pharmathen, μέσα από την συμφωνία αυτή, είναι να ενισχύσει την ήδη ηγετική θέση της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, έχοντας ήδη επενδύσει πάνω από €135 εκ. τα τελευταία 5 χρόνια για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και για την αναβάθμιση και ενίσχυση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Managing Partner της BC Partners και Chairman της Pharmathen Global Νίκος Σταθόπουλος δήλωσε:

«Η πώληση αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα του στρατηγικού μας σχεδιασμού ως BC Partners για την Pharmathen, βάση του πλάνου που εκπονήσαμε από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν επενδύσαμε στην εταιρεία. Η Pharmathen είναι πλέον 100% αφοσιωμένη στις διεθνείς αγορές και θα συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση νέων και διαφοροποιημένων φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογιών σε περισσότερες από 80 χώρες, ως μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως».

Ο κ. Περικλής Βασιλόπουλος, που θα ηγηθεί του νέου επιχειρηματικού φορέα στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευτυχείς για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Εκπροσωπώντας μια ομάδα νέων και δυναμικών επιχειρηματιών με πολυετή εμπειρία στην φαρμακευτική αγορά, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες της νέας εταιρείας που γεννιέται, καθώς πατάει στην ισχυρή βάση της Pharmathen Hellas. Προσεχώς, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν θα λάβουμε και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter