Η «Πήγασος» υποστηρίζει ότι δεν έχουν καταγγελθεί οι δανειακές συμβάσεις

Η «Πήγασος» υποστηρίζει ότι δεν έχουν καταγγελθεί οι δανειακές συμβάσεις

 «Ανακριβή» υποστηρίζει η διοίκηση της Πήγασος Εκδοτική ότι είναι δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι τράπεζες κατήγγειλαν τις δανειακές συμβάσεις την Τρίτη, 30 Μαΐου, πληροφορίες όμως επιμένουν ότι της έχει σταλεί εξώδικο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέστειλε απαντητική επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπου αναφέρει:

«Σε απάντηση του με αριθμ. πρωτ. 1067/31.05.2017 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς, η “ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές, ότι είναι ανακριβής οιαδήποτε σχετική αναφορά περί καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, την 30η Μαΐου 2017.»

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, στην εταιρεία Πήγασος ΑΕ έχει σταλεί εξώδικο με το οποίο της γνωστοποιείται ότι θα καταγγελθούν οι δανειακές συμβάσεις αυτήν την εβδομάδα.

Τα δάνεια της Πήγασος ανέρχονται σε 161, 9 εκατ. ευρώ στο τέλος του Οκτωβρίου 2016 και αν δεν καλυφθούν σε διάστημα 30 ημερών, θα γίνουν άμεσα απαιτητά.

Τώρα και ύστερα από το ναυάγιο της συζητήσεων Μπόμπολα – Σαββίδη και τραπεζών, ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης και ο Πήγασος, όπως συνέβη και με το ΔΟΛ.

Αν υπάρξει ενδιαφερόμενος, η εταιρεία θα συνεχίσει να υπάρχει με άλλο ιδιοκτήτη, αλλιώς θα οδηγηθεί σε πλήρη χρεοκοπία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter