Η Πινακοθήκη Ufizzi μηνύει τον οίκο μόδας Jean Paul Gautier για την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι

Η Πινακοθήκη Ufizzi μηνύει τον οίκο μόδας Jean Paul Gautier για την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι

Μήνυση σε βάρος του γαλλικού οίκου μόδας Jean Paul Gaultier κατέθεσε η Πινακοθήκη Ufizzi ζητώντας αποζημίωση που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ (88.000 λίρες) μετά τη φερόμενη μη εξουσιοδοτημένη χρήση από την εταιρεία ορισμένων εικόνων του αναγεννησιακού αριστουργήματος «Η Γέννηση της Αφροδίτης» του Σάντρο Μποτιτσέλι, για να κοσμήσει μια σειρά από προϊόντα ένδυσης, συμπεριλαμβανομένων όπως μπλουζάκια, κολάν και εσώρουχα.

Το θέμα ήρθε στο φως νωρίτερα φέτος αφού το Uffizi στη Φλωρεντία ενημερώθηκε για τα ενδύματα που διαφημίζει ο Jean Paul Gaultier στον ιστότοπό του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ζωγραφισμένο από τον Σάντρο Μποτιτσέλι στα μέσα της δεκαετίας του 1480, απεικονίζει τη γυμνή θεά Αφροδίτη να στέκεται πάνω σε ένα γιγάντιο όστρακο.

Ο πίνακας του Σάντρο Μποτιτσέλι είναι το επίκεντρο των δωματίων Μποτιτσέλι στην γκαλερί Ufizzi και, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, οποιαδήποτε χρήση της δημόσιας τέχνης της χώρας για την πώληση εμπορευμάτων απαιτεί άδεια και καταβολή τέλους.

«Ο Gaultier χρησιμοποίησε τον πίνακα «χωρίς άδεια» και δεν πληρώνει για τα δικαιώματα», επισήμαναν οι εκπρόσωποι της Πινακοθήκης προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν αποζημίωση. Επιστολή που εστάλη στον πολυτελή οίκο μόδας τον Απρίλιο αγνοήθηκε, πρόσθεσαν.

Πηγή: HuffPost, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter