Η Πιονγκγιάνγκ συγχρονίζει τα ρολόγια της με τη Σεούλ

Η Πιονγκγιάνγκ συγχρονίζει τα ρολόγια της με τη Σεούλ

Σε αλλαγή ώρας, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τη Νότια Κορέα, θα προχωρήσει η Βόρεια Κορέα. Τα ρολόγια, σε μια κίνηση καλής θέλσης, μετά την διακορεατική σύνοδο, θα πάνε 30 λεπτά μπροστά.

Οι δύο Κορέες έχουν διαφορετική από το 2015, οπότε η Πιονγκγιάνγκ είχε ανακοινώσει ότι η επίσημη ώρα της χώρας θα είναι τριάντα λεπτά πίσω από αυτή της Νότιας Κορέας.

Τότε η Πιονγκγιάνγκ είχε δικαιολογήσει την απόφασή της επισημαίνοντας ότι είχε στόχο να τερματίσει το μέτρο που είχε επιβληθεί πριν περισσότερο από έναν αιώνα από τους Ιάπωνες αποικιοκράτες και να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο από την απελευθέρωση της Κορέας από τον ζυγό του Τόκυο.

Όμως στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε- Ιν την Παρασκευή ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν δεσμεύθηκε να επαναφέρει τη χώρα του στην ίδια ώρα με τη Σεούλ, μετέδωσε το KCNA.

Με αυτό τον τρόπο το πρακτορείο επιβεβαίωσε τη χθεσινή ανακοίνωση της προεδρίας της Νότιας Κορέας, η οποία είχε επισημάνει ότι ο Κιμ ανακοίνωσε αυτή την κίνηση καλής θέλησης στη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Ο Κιμ είχε δηλώσει ότι του φάνηκε «σπαρακτικό» που στη διάρκεια της συνόδου είδε δύο επιτοίχια ρολόγια με δύο διαφορετικές ώρες, αυτή της Σεούλ και αυτή της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τότε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε εκφράσει «την αποφασιστικότητά του να ενοποιηθούν οι τοπικές ώρες».

Ανακοινώνοντας την απόφαση του Κιμ ο Γιουν Γιάνγκ- Τσαν, εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας, χαιρέτισε «το συμβολικό μέτρο» που σηματοδοτεί την επιθυμία βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter