Η πληρωμή με κλεμμένη πιστωτική έβγαλε «λαβράκι» στην Πάτρα

Η πληρωμή με κλεμμένη πιστωτική έβγαλε «λαβράκι» στην Πάτρα

Η απόφαση που πήρε ένας από τους δύο διαρρήκτες, να πληρώσει σε βενζινάδικο με την πιστωτική κάρτα που είχε κλέψει, ξετύλιξε το κουβάρι για να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Πάτρας, το «δίδυμο» που είχε κατακλέψει σπίτια τους τελευταίους τρεις μήνες.

Στην Ασφάλεια της Πάτρας, αναζητούσαν στοιχεία για να εξιχνιάσουν πέντε περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια από τις αρχές του Δεκέμβρη μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, μέχρι που ένας 21χρονος, ο οποίος συμμετείχε στη μία διάρρηξη, έκανε το λάθος να πληρώσει τη βενζίνη που είχε βάλει με μια κλεμμένη πιστωτική.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι αστυνομικοί άρχισαν να συμπληρώνουν το παζλ των στοιχείων που είχαν ήδη για τις διαρρήξεις και να φτάσουν σε έναν 35χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε αφαιρέσει 750 ευρώ και κινητά τηλέφωνα αξία 650 ευρώ περίπου, από τα σπίτια που είχε παραβιάσει.

Ο 21χρονος συνεργός του, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος ενός 21χρονου συνεργού του δράστη, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 35χρονος, είχε διαπράξει από τις 7-12-2018 μέχρι και τις 22-3-2019 συνολικά πέντε κλοπές σε οικίες, από όπου είχε αφαιρέσει 750 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα αξίας 650 ευρώ περίπου.

Σε μία κλοπή σε οικία συμμετείχε και ο 21χρονος συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποίησε σε πρατήριο υγρών καυσίμων κλεμμένη πιστωτική κάρτα και πλήρωσε με ανέπαφη συναλλαγή 25 ευρώ για καύσιμα.

Ως προς την μεθοδολογία του δράστη επισημαίνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είχε εισέλθει στις οικίες από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.»

Πηγή thebest.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter