Η πλήρης αποδόμηση Καϊλή και Γεωργιάδη

Η πλήρης αποδόμηση Καϊλή και Γεωργιάδη

Τάπα θα ήταν αν έπαιζαν μπάσκετ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης και η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή. Στο twitter αναμετρήθηκαν με αφορμή την αφαίρεση λόγου από τον Παύλο Πολάκη από το προεδρείο στο ελληνικό κοινοβούλιο ενώ ήταν στο βήμα και έκανε αναφορά στο σκάνδαλο Novartis.

Η άρτι εκλεγείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή προσπαθώντας να εξασφαλίσει συγχωροχάρτι στις κυβερνητικές πρακτικές, υποστήριξε πως στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προβλέπεται η αφαίρεση λόγου αν κάποιος ευρωβουλευτής παρεκκλίνει του θέματος, κατά τη γνώμη του προεδρείου, χρησιμοποιώντας ως τεκμήριο… τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων. Ο Π. Κόκκαλης της επισήμανε το ατόπημα και σημείωσε δηκτικά την «άγνοια» του κανονισμού του κοινοβουλίου στο οποίο εξελέγη αντιπρόεδρος η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Μόνο που δεν της θύμισε την ιστορία-μύθο που είχε αναφέρει για τον –φανταστικό– παππού της και την εκτέλεσή του από τους κομμουνιστές. Στα fake news δεν χρειάζεται προπόνηση η Εύα Καϊλή, αλλά να προσέχει τις απανωτές τάπες που την εκθέτουν.

Ο άτοπος ισχυρισμός της, εκτός από αντικείμενο χλεύης έγινε και λόγος συμπαράστασης γαλάζιων στελεχών. Ο δε… αρχαιομαθής και επικοινωνιακός γκουρού υπουργός ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης μοίραζε συμβουλές από το βήμα της Βουλής, επιχειρώντας να ταυτίσει τη στρατηγική Ανδρουλάκη με τη «συνταγή της Ωραίας Ελένης».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την πλήρη απραξία της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, ο αχαλίνωτος Άδωνης κατέφυγε στη ρητορική και πρόσφερε τις γνώσεις του στην Ιλιάδα για να επανατοποθετήσει τα θεμέλια στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αντί να απολογηθεί για τον πληθωρισμό.

«Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη την Κυριακή ότι προσπαθεί να πολιτευτεί κρυπτόμενος. Έχω μία θεωρία για αυτό. Είναι καλή συνταγή στην πολιτική αλλά για λίγο. Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή πώς είναι η Ωραία Ελένη. Ούτε αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, κοντή ή ψηλή ή αδύνατη. Ο καθένας ονειρεύεται την “Ωραία Ελένη” όπως αυτός θέλει» ανέφερε κομπορρημών ο «αρχαιομαθής» υπουργός.

Βρέθηκε όμως εξίσου εκτεθειμένος με την Εύα Καϊλή, διότι έσπευσε ο Νίκος Σαραντάκος να αποδείξει –άλλη μία φορά– τις ελλιπείς γνώσεις του Άδωνη στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επαίρεται συστηματικά ως απόφοιτος Φιλοσοφικής και εκπαιδευτής σκύλων στην αρχαιοελληνική, με φερώνυμο παιδαγωγικό σχολαρχείο.

Μεταφραστής και συγγραφέας, ο Νίκος Σαραντάκος, στη «μάχη» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεγύμνωσε πλήρως τα περί… Ωραίας Ελένης από τον υπουργό:

«στο Γ121 υπάρχει Ἑλένῃ λευκωλένῳ, με άσπρα χέρια δηλαδή, ενώ στο Η355 λέει Ἑλένης … ἠϋκόμοιο, που αυτό είναι άλλος τύπος του “ευκόμου” δηλαδή ομορφομαλλούσα. Αυτό το επίθετο το χρησιμοποιεί πεντέξι φορές ακόμα, ενώ και στην Οδύσσεια τη χαρακτηρίζει “καλλίκομον”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter