Η πόλη Ουχάν αποκτά και πάλι ζωή – Άρχισαν οι πρώτες μετακινήσεις πολιτών

Η πόλη Ουχάν αποκτά και πάλι ζωή – Άρχισαν οι πρώτες μετακινήσεις πολιτών

Στην καθημερινότητα πριν «χτυπήσει» η επιδημία του κορονοϊού επιστρέφουν οι κάτοικοι της πόλης Ουχάν από όπου ξεκίνησε ο ιός. 

Έπειτα από δύο μήνες κλεισμένοι στα σπίτια τους, μετά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση, η χώρα επιστρέφει σταδιακά στους ρυθμούς της και οι κάτοικοι βγαίνουν δειλά δειλά από τα σπίτια τους. 

Τη Δευτέρα, μικρές ομάδες κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και πήγαν στα καταστήματά τους. Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο, έφτασε το πρώτο τρένο στην πόλη στο οποίο επέβαιναν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της επαρχίας οι οποίοι επέστρεφαν στις εργασίες τους. 

Οι κάτοικοι της Γουχάν που θεωρείται ότι είναι καλά στην υγεία τους μπορούν πλέον να μετακινούνται μέσα στην πόλη, να παίρνουν το λεωφορείο ή το μετρό εμφανίζοντας την ταυτότητά τους, εξήγησαν οι αρχές.

Παράλληλα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στην εργασία τους, εφόσον διαθέτουν τη σχετική άδεια από τον εργοδότη τους.

Η απόφαση για την άρση των περιορισμών αποφασίστηκε την ώρα που το υπουργείο Υγείας της Κίνας δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα της covid-19 για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο εντοπίστηκαν 39 εισαγόμενα κρούσματα σε όλη την Κίνα.

Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι η πόλη θα «ανοίξει σταδιακά» και τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα επανέλθουν και πάλι σταδιακά στην κανονική τους λειτουργία.

Ένα σημάδι πως η πόλη επιστρέφει σταδιακά στους κανονικούς της ρυθμούς, αποτελεί το γεγονός σύμφωνα με την Guardian πως παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ορισμένους δρόμους. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter