H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Εκθέσεις, συναυλίες και προβολές περιλαμβάνουν οι προτάσεις της ομάδας του Docville.

Μια έκθεση για την Κάλλας

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του εικαστικού προγράμματος για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την έκθεση «Unboxing Callas: Μια αρχειακή εξερεύνηση στη συλλογή Πυρομάλλη και το αρχείο της ΕΛΣ» σε επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη. Η συλλογή –την οποία πρόσφατα δώρισε στο αρχείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής– περιλαμβάνει περίπου 4.000 δίσκους βινυλίου, 6.000 CDs, εκατοντάδες βιβλία, αποκόμματα εφημερίδων, περιοδικές εκδόσεις, χιλιάδες φωτογραφίες, αυτόγραφα, ιδιόγραφα, γραμματόσημα με τη μορφή της Κάλλας από διάφορες χώρες, μετάλλια αφιερωμένα στην ίδια αλλά και προσωπικά της είδη.

INFO
Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 26/12-10/1. Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση

Κότσιρας και Πασχαλίδης επί σκηνής

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης μετά τις κοινές επιτυχημένες καλοκαιρινές τους συναυλίες συναντιούνται για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Vox. Ο πρώτος, έχοντας διανύσει σχεδόν τρεις δεκαετίες καλλιτεχνικής πορείας, ξεχωρίζει για τον τρόπο που αφήνει το αποτύπωμά του προσεγγίζοντας τις ρίζες µε βαθύ σεβασμό, ενώ ο δεύτερος στις ζωντανές εμφανίζεις του για τη μαεστρία με την οποία παντρεύει ετερόκλητα στοιχεία.

INFO
Κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

Το μέταλ συναντά την techno

Οι PAIN, ένα συγκρότημα γνωστό για τη δυναμική, την ενέργεια και ένταση πάνω στην σκηνή έρχεται για τπρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια συναυλία την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα. «Επιτέλους θα κυκλοφορήσω κάποια καινούργια τραγούδια πριν ξεκινήσει η περιοδεία και ανυπομονώ να βγω στη σκηνή σε κάθε γωνία του πλανήτη με τους PAIN» αναφέρει ο Peter Τägtgren, πνευματικός πατέρας του σχήματος που δημιούργησε το 1996 θέλοντας να παντρέψει το heavy metal με electro-industrial και techno ήχους της προηγούμενης δεκαετίας. Οι φανς του συγκροτήματος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα κλασικά κομμάτια των PAIN, μεταξύ των οποίων τα αγαπημένα Shut Your Mouth, Same Old Song, Call Me και η πρόσφατη επιτυχία τους Party in My Head.

INFO
Λιοσίων 205, ώρα έναρξης: 20.00

Ο Χρήστος πάει σινεμά

Η δημοφιλής κινηματογραφική σελίδα στα social media «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ» συνεχίζει τον κύκλο προβολών «Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ αλλά πάει σινεμά» με την ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Ολα για τη μητέρα μου». Στο φιλμ, που απέσπασε Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, παίζουν οι Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Πενέλοπε Κρουζ και Καντέλα Πένια. Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα προβολών προσεγγίζει την έννοια της αγάπης μέσα από όλη την γκάμα των ανθρώπινων σχέσεων.

INFO
Κινηματογράφος Δαναός, Τρίτη 28/11 στις 21.00

Ο Δημήτρης Μυστακίδης όρθιος στο Κύτταρο

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Μυστακίδης και η μπάντα του θα σταθούν όρθιοι στη σκηνή και θα μας υπενθυμίσουν ότι στη μουσική δεν υπάρχουν σύνορα, ταμπέλες ή αποκλεισμοί. Μαζί του ο Μιχάλης Ατσάλης στις κιθάρες και στο μπουζούκι, ο Γιώργος Μακρής στην γκάιντα, την τσαμπούνα και στο καβάλ, η Ελενα Αβραμιώτη στο βιολί και το τραγούδι, ο Πέτρος Λαμπρίδης στο μπάσο και ο Πρόδρομος Μυστακίδης στα τύμπανα.

INFO
Κύτταρο live, ώρα έναρξης 22.00

Οι Fujiya & Miyagi γκρουβάρουν στο Fuzz

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club, οι Fujiya & Miyagi μας καλούν σε μια βραδιά χορού, γεμάτη groove και εθιστικές pop μελωδίες. Το συγκρότημα που δημιουργήθηκς στις αρχές των 00s μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει εννέα studio albums. Από τα εξαιρετικά «Transparent Things» (2006), «Lightbulbs» (2008), στο ομότιτλο του 2017 και το περσινό ακαταμάχητο «Slight Variations», οι Βρετανοί θυμίζουν πως -και- το ροκ μπορεί να σε κάνει να χορέψεις. Ο ασταμάτητος ηλεκτρονικός παλμός του κουαρτέτου από το Μπράιτον υπόσχεται μια βραδιά χορού που θα σημαδέψει τη χρονιά και θα αφησει τους πάντες με το χαμόγελο στα χείλη!

INFO
Πατριάρχου Ιωακείμ 1-Ταύρος. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Τα μυστικά του διαστήματος

Η έκθεση «Life in space» (η ζωή στο διάστημα), την οποία μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 3.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η έκθεση, που φέρει την υπογραφή του Τζόρτζιο Χέρελεμπ σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς διαστήματος, μεταξύ των οποίων η NASA και η ESA, προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό.

INFO
Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή, έως 14/1

Mία νύχτα απόλυτης κιθαριστικής απόλαυσης

Μετά από χρόνια κατάρτισης και επαγγελματικής πορείας, τρεις βιρτουόζοι κιθαρίστες και μία καταιγιστική κιθαρίστρια, ανεβαίνουν την Πέμτη 30 Νοεμβρίου στη σκηνή του Piraeus Club Academy για να παρουσιάσουν την προσωπική τους δουλειά και να παραδώσουν μαθήματα τέχνης και τεχνικής. Μέσα από τις συνθέσεις τους η Ειρήνη Κετικίδη, ο Φώτης Δεληνικόλας, ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος και ο Κώστας Φοίτος μας αποκαλύπτουν το πραγματικό εύρος του φάσματος της σκληρής μουσικής ενώ αποδεικνύουν ότι η τεχνική μετράει αλλά δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός. Σύνθετα riffs και απαιτητικά solos εξαϋλώνονται σε εσωστρεφείς μελωδίες, ξεσηκωτικά περάσματα και ηχητικές αναζητήσεις με μοναδικό γνώμονα την προσωπική έκφραση και τη μουσική εξέλιξη.

INFO
Πειραιώς 105, Γκάζι. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter