Η πολυπολιτισμικότητα πολεμά τις διακρίσεις

Νέα Υόρκη

Δυναμική απάντηση στη ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ δίνει η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του δήμου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση τηςαπαγορεύεται να αναφερθεί κάποιος σε άλλο άτομο χαρακτηρίζοντας τον «παράνομο», απαγορεύεται να του πει «να γυρίσει στην πατρίδα του» όπως επίσης να «απαιτήσει να μιλάει απταίστως την αγγλική γλώσσα» προκειμένου να τον εξυπηρετήσει.

Παράλληλα δεν επιτρέπεται να προσπαθήσει να εμποδίσει άλλο άτομο να μιλήσει δημόσια άλλη γλώσσα από την αγγλική, με το σκεπτικό ότι η επιλογή της γλώσσας μπορεί να είναι στοιχείο ταυτότητας κάθε ατόμου.

Στόχος της απόφασης είναι η συμπεριφορά κυρίως ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης αλλά και άλλων επαγγελματιών με δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη.

Όποιος παραβιάζει τους νέους κανονισμούς κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους έως και 25.000 δολάρια.

Η Επιτροπή περιγράφει τη Νέα Υόρκη ως μία από τις πιο πολύγλωσσες και πολυπολιτιστικές πόλεις στο κόσμο. Περίπου το ένα τρίτο των κατοίκων της έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό. Επίσης ο ένας στους έξι κατοίκους της δεν είναι Αμερικανός πολίτης.

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή θεωρεί σημαντικό να υπάρχουν σαφείς κανόνες για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.