Η pop πήρε τ’ όπλο της

Η pop πήρε τ’ όπλο της

Σκηνή πρώτη. Τεράστια άδεια αποθήκη με μεταλλικό στέγαστρο. Το βιντεκλίπ ξεκινάει με έναν αφροαμερικανό κιθαρίστα να παίζει ένα γλυκανάλατο τραγουδάκι με παράξενα λόγια: «Φύγε μακριά! 

Θέλουμε να κάνουμε πάρτι μόνο για σένα, θέλουμε λεφτά μόνο για σένα ! Κι εσύ θες να κάνεις πάρτι». Από μια κολώνα ξεφυτρώνει ο Childish Gambino, stage name του χαρισματικού 34χρονου κωμικού, τραγουδοποιού, συγγραφέα, χορευτή και dj Ντόναλντ Γκλόβερ. 

Γυμνός απ’ τη μέση και πάνω, λικνίζεται, πλησιάζει και με ένα πιστόλι τινάζει στον αέρα τα μυαλά του καημένου του μουσικού. Τα επόμενα τέσσερα λεπτά μία σεναριακή σχιζοφρένια θέλει το μισό κλιπ του τραγουδιού «This is America» βουτηγμένο στην αγαθότητα, το άλλο μισό στη βία. Μια χορωδία γκόσπελ υμνεί το Κύριο, αλλά η ριπή ενός αυτομάτου στέλνει τα μέλη της να τον συναντήσουν. Καμένα αυτοκίνητα. Κλέφτες κι αστυνόμοι. Ανθρωποκυνηγητό. Αλλά και χορός και μουσική και μια μεγάλη φυγή στο τέλος. «Είσαι μαύρος ! Είσαι barcode ! Είσαι ένα μεγάλο σκυλί! ». Τρέχα να σωθείς απ’ τη σφαίρα που γράφει το όνομά σου. 

Η pop, όχι η ντυμένη στα στρας, η άλλη, η μικρή αδελφή της, πήρε τ’ όπλο της για να καταγγείλει την πατροπαράδοτη υστερία με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Το «This is America» ήδη μετράει πάνω από 200 εκατομμύρια προβολές στο youtube.

 Απέναντι στα φυτώρια που καλλιεργούν φονιάδες σαν τον Ελληνοαμερικανό πιτσιρικά που μακέλεψε το σχολείο του στο Τέξας, απέναντι στους λομπίστες του NRA και στον Τραμπ, ας ακουστεί η κραυγή ενός δυνατού πολιτικού τραγουδιού. Soundtrack στο μακρύ και αβέβαιο ταξίδι προς τον ανθρωπισμό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter