Η Porsche Taycan παρούσα στο φινάλε της Formula E

Η Porsche Taycan παρούσα στο φινάλε της Formula E

Μετά την Κίνα στην Ασία και τη Μεγάλη Βρετανία στην Ευρώπη, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche, η Taycan, επισκέφτηκε ακόμα μια ήπειρο, τη Βόρεια Αμερική και τις ΗΠΑ.

Εκεί, στη Νέα Υόρκη, δόθηκε μάλιστα και το φινάλε στο φετινό πρωτάθλημα της Formula E.

Στην πρώτη περίπτωση, οδηγός ήταν ο Λι Τσάο από την Κίνα, που μετέχει στο Porsche Carrera Cup Asia. Η επίδειξή του έλαβε χώρα στο Porsche Experience Centre (PEC) στη Σαγκάη. Όσον αφορά στη Βρετανία, πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο πρεσβευτής της φίρμας, που οδήγησε στο φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood.

Η Taycan παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο και θα λανσαριστεί στην αγορά στο τέλος του έτους. Ήδη έχουν προπαραγγελθεί 20.000 οχήματα, τα οποία μπορούν να φορτιστούν σε περίπου 70.000 σταθμούς στην Ευρώπη.

Ο οδηγός: Νιλ Γιάνι

Ο 35χρονος Νιλ Γιάνι έχει γεννηθεί στην Ελβετία και είναι οδηγός για την Porsche από το 2013. Είναι ο πρώτος που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula E από τον Νοέμβριο του ’19. Με την Porsche 919 Hybrid κέρδισε τον αγώνα Λε Μαν το 2016 και από το 2014 έως το 2017, σημείωσε τέσσερις νίκες, εννέα pole positions και τέσσερις ταχύτερους γύρους με την 919. Το 2018, σημείωσε ρεκόρ γύρου με την 919 Hybrid Evo στο Σπα, καταρρίποντας το προηγούμενο που είχε επιτευχθεί με μονοθέσιο της Formula 1. Ο Γιάνι άρχισε την καριέρα του σε μονοθέσια και αργότερα έγινε δοκιμαστής στη Formula 1.

Το πρωτάθλημα: ABB FIA Formula E

Αναμένοντας το ντεμπούτο της Porsche σε αυτό το πρωτάθλημα αμιγώς ηλεκτρικών αγωνιστικών οχημάτων, προηγουμένως έγιναν πολλές δοκιμές στην πίστα του Βάισαχ, έως τα 1.000 χιλιόμετρα στην πίστα Καλαφάτ στην Ισπανία. Η ομάδα ονομάζεται Porsche Formula E και θα μετάσχει για πρώτη φορά στην έκτη σεζόν του πρωταθλήματος. Οδηγός είναι ο Νιλ Γιάνι. Οι αγώνες διεξάγονται σε δρόμους πόλεων για να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση, υπάρχουν τα κλασικά pit-stops, ενώ οι φίλοι του σπορ επιβραβεύουν τους αγαπημένους τους οδηγούς με έξτρα ώθηση της ισχύος, κάτι το οποίο χρησιμεύει σε αρκετούς. Η ψηφοφορία γίνεται online.

Πηγή: Porsche

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter