Η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας για την Ελλάδα

Αμερικανική πρεσβεία (φώτο αρχείου).

Στην ανακοίνωσή της, η αμερικανική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση ενόψει της περιόδου των εορτών, εφιστώντας την προσοχή στους Αμερικανούς που διαμένουν στην Ελλάδα, με αφορμή τα γεγονότα σε Λονδίνο και Χάγη.

Το βράδυ της Παρασκευής, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της προειδοποίηση ασφαλείας για την περίοδο των εορτών. Όπως επισημαίνεται: «τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα», ενώ καλούνται οι πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

Ελλάδα – Σε όλη τη χώρα

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.

«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη. Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας. Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.