Η προανακριτική ταράσσει το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής

Η προανακριτική ταράσσει το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και το σκάνδαλο Novartis.

Η μέχρι σήμερα προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τη βοήθεια της σαμαρικής πτέρυγας του ΚΙΝΑΛ να επιλέξουν τους εκπροσώπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτήν πέφτει στο κενό.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με νέα επιστολή του το βράδυ της Δευτέρας τόνισε ότι «για τη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δεν μου επιτρέπεται να συναινέσω σε μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και κατά αυτόν το τρόπο να συμπράξω στην απαξίωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Ούτε δε, πολύ περισσότερο, να συμπράξω στη στέρηση δικαιωμάτων από αντιπροσώπους του ελληνικού λαού».

Αμέσως μετά και προσπαθώντας να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας παραδέχτηκε σε ερώτηση του documento ότι ο κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει εξαίρεση μελών της Προανακριτικής Επιτροπής. Και μάλιστα «πήγε λίγο παραπέρα τη σκέψη του» επικαλούμενος την αρχή της αναλογίας, τον Ναπολεόντειο Εμπορικό Κώδικα και τα αεροπλάνα.

Πάντως αν και δήλωσε ότι ο ίδιος θα πάρει την ευθύνη, για να μην συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής οι εξαιρεθέντες από την πλειοψηφία Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, πέταξε το μπαλάκι για τα περαιτέρω στον πρόεδρο της Επιτροπής χαρακτηρίζοντας ως μακρινό σενάριο την επέμβαση της φρουράς.

Η Νέα Δημοκρατία και οι ομοϊδεάτες της του ΚΙΝΑΛ γνωρίζουν ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να απαγορεύσουν να εισέλθουν στην αίθουσα ή να βγάλουν από αυτήν τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ από όλες τις πλευρές καταρρίπτονται τα επιχειρήματα σε σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου. Ακόμα και δημοσίευμα του συμφερόντων Μαρινάκη φιλοκυβερνητικού Βήματος τινάζει στον αέρα την επιχειρηματολογία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην εξεταστεί από τους Πολάκη-Τζανακόπουλο ο φίλος του Κ. Φρουζής δεν ευοδώνεται.

Το πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε μέχρι το 2015 και έριξε την Ελλάδα στα βράχια δεν μπορεί να κρύψει τα ανωνύματά του. Ακόμα και ο δικός του φιλικός Τύπος δεν δέχεται να τα καλύψει. Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιεζόμενος από τον Σαμαρά και τους ακροδεξιούς του κόμματός του δεν βλέπει τις αποκαλύψεις που έρχονται και προσπαθεί με όλους τους τρόπους να τις εμποδίσει.

Τα επιχειρήματα όμως όσων τον επέβαλλαν για να καλυφθούν από πίσω του καταρρέουν και θα παρασύρουν και τον ίδιο.

Αν θέλει να μην είναι αυτός ο Πρωθυπουργός που θα ρίξει την Ελλάδα στα δόντια της Ακροδεξιάς ας καταλάβει ότι δεν διαθέτει πολύ χρόνο! Αλλιώς για ότι επακολουθήσει όλες οι ευθύνες θα είναι δικές του. Ας το συνειδητοποιήσει επιτέλους!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter