«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται…»: Η προφητική ανακοίνωση των σιδηροδρομικών πριν τρεις εβδομάδες

«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται…»: Η προφητική ανακοίνωση των σιδηροδρομικών πριν τρεις εβδομάδες

Πλήρως ενήμερη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τα κενά ασφαλείας που αποτέλεσαν αιτία για σειρά ατυχημάτων πριν τη σημερινή τραγωδία στα Τέμπη, καθώς η συνδικαλιστική οργάνωση ΔΕΣΚ-Σ (Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρόμων) είχε προειδοποιήσει με σχετικές ανακοινώσεις.

Η πιο χαρακτηριστική εξ αυτών δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις στις 7 Φεβρουαρίου του 2023, με τη ΔΕΣΚ-Σ να στηλιτεύει την έλλειψη μέτρων προστασίας «στην ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων» επ’ αφορμή δύο ατυχημάτων που είχαν σημειωθεί στις αμαξοστοιχίες 51 και 61.

Διαβάστε σχετικά: Ήξεραν από το 2022 ότι θα υπάρξει δυστύχημα – Έγγραφο ντοκουμέντο

«Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.

Διαβάστε επίσης: Αντιπρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ στο documentonews.gr: Δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας – Καταγγέλλει έλλειψη σηματοδότησης

Το υπουργείο βρίσκει λεφτά για τις διάφορες εργολαβίες, αλλά για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι σιδηροδρομικές υποδομές και τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας ΟΧΙ! “Έχουν καιρό… κάποια στιγμή θα τελειώσουν”».

Επιπλέον, οι συνδικαλιστές στηλίτευαν το πινγκ-πονγκ ευθυνών ανάμεσα στον ΟΣΕ και την Hellenic Train και σημείωναν προφητικά: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

Διαβάστε σχετικά: «Προφητική» ανάρτηση του προέδρου μηχανοδηγών λίγες ώρες πριν από την τραγωδία στα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter