Η πρώην υπάλληλος του Facebook Φράνσες Χάουγκεν καλείται να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο

Η πρώην υπάλληλος του Facebook Φράνσες Χάουγκεν καλείται να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Ευρωπαϊκή βουλή θα καλέσει την πρώην υπάλληλο του Facebook Φράνσες Χάουγκεν να παρουσιάσει τα στοιχεία της ενώπιον του σώματος στις 8 Νοεμβρίου.

Η Χάουγκεν έχει κατηγορήσει την πρώην εργοδότρια εταιρεία ότι δεν έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να μειώσει τους κίνδυνους που προκύπτουν για τους χρήστες από την πλατφόρμα της. Η κλήση αυτή έρχεται εν μέσω μελέτης της ευρωβουλής ενός σχεδίου για την εποπτεία περιεχομένου με σκοπό την εκπόνηση ενός νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο Χάουγκεν είναι η κύρια πηγή για μια σειρά άρθρων για την εταιρεία, που δημοσιεύθηκαν από την Wall Street Journal, τα οποία υποδηλώνουν ότι το Facebook προωθούσε εν γνώσει του προϊόντα που επέτρεπαν τη διακίνηση ανθρώπων και έπλητταν την αυτοεκτίμηση των παιδιών.

Οι Ευρωπαίοι βουλευτές εργάζονται για τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ο οποίος θα αναγκάσει εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook να καταπολεμήσουν το παράνομο περιεχόμενο, να αντιμετωπίσουν συστημικά ζητήματα στις πλατφόρμες τους, όπως παραπληροφόρηση, να αναθεωρήσουν το περιεχόμενο και τους αλγόριθμους διαφήμισης και να ανοίξουν τα δεδομένα τους στις ρυθμιστικές αρχές και τους ερευνητές.

Ο Χάουγκεν μίλησε στην αμερικανική Γερουσία την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, έχει συνεργαστεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς έχει μιλήσει με βασικούς ευρωβουλευτές και τους κορυφαίους αξιωματούχους της Επιτροπής Τιερύ Μπρετόν και Βέρα Γιουρόβα.

Αντιμέτωπο με εκτεταμένες αντιδράσεις, το Facebook προσφέρθηκε την Κυριακή να κάνει αλλαγές που θα προστατεύουν τους εφήβους από το περιεχόμενο της εφαρμογής του στο Instagram που «μπορεί να μην ευνοεί την ευημερία τους» και θα ενθαρρύνει τους χρήστες να «κάνουν ένα διάλειμμα» περιοδικά ενώ χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Η Χάουγκεν έχει επίσης προγραμματιστεί να καταθέσει στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 25 Οκτωβρίου. Οι ευρωβουλευτές στην επιτροπή εσωτερικής αγοράς αναμένεται επίσης να ψηφίσουν τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές και υπηρεσίες στις 8 Νοεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter