Η υπόσχεση Κόρμπιν για το ίντερνετ είναι «κομμουνιστική τρέλα» για τον Τζόνσον

Η υπόσχεση Κόρμπιν για το ίντερνετ είναι «κομμουνιστική τρέλα» για τον Τζόνσον

Το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν υπόσχεται δωρεάν ίντερνετ για όλους στη Βρετανία, με τον Μπόρις Τζόνσον να κρίνει ως «κομμουνιστική τρελαμάρα» την πρόταση του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά του με τον Μπόρις Τζόνσον, ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, δίνοντας μια εξαιρετικά δελεαστική υπόσχεση προς τους Βρετανούς. Σε ομιλία του στο Λάνκαστερ, υποσχέθηκε δωρεάν και γρήγορο ίντερνετ για όλους, σε περίπτωση νίκης των Εργατικών στις επικείμενες εκλογές. «Είναι ώρα να δώσουμε το Ιντερνετ υψηλής ταχύτητας με οπτικές ίνες δωρεάν για όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτό που ήταν στο παρελθόν πολυτέλεια είναι σήμερα ουσιαστικής σημασίας», ανέφερε ο ηγέτης των Εργατικών.

Το πρότζεκτ είναι μεγαλεπήβολο και εάν τελικά το αναλάβει το κόμμα του Κόρμπιν (κάτι που συνεπάγεται τη νίκη του στις εκλογές του Δεκεμβρίου) θα χρειαστεί να καταβάλλει 23 δισεκατομμύρια ευρώ, με τους Εργατικούς να σημειώνουν ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας θα εξασφαλιστεί μέσω της υψηλής φορολογίας που θα επιβληθεί σε εταιρείες κολοσσούς του διαδικτύου, όπως η Google, η Facebook και η Amazon.

Στην ατζέντα του Κόρμπιν υπάρχει μία σειρά ενεργειών που αφορά εθνικοποιήσεις υπηρεσιών, όπως οι σιδηρόδρομοι, το ταχυδρομείο, η ύδρευση και εσχάτως οι τηλεπικοινωνίες.

«Τρελό κομμουνιστικό σχέδιο»

Ο Μπόρις Τζόνσον άκουσε τα όσα υποσχέθηκε ο πολιτικός του αντίπαλος, χαρακτηρίζοντάς τα ως ένα: «Τρελό κομμουνιστικό σχέδιο».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Χρηματοδοτούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων στους δρόμους μας, στις τηλεπικοινωνίες, στην ευρυζωνικότητα, αντίθετα με το τρελαμένο, τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα. Η υλοποίηση του Brexit θα ξεφράξει τις αρτηρίες μας, θα ξεμπλοκάρει το σύστημά μας, θα μας ξαναστήσει στα πόδια μας…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter