Η πρόταση Πολάκη σε Κικίλια για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με 300 κλίνες

Η πρόταση Πολάκη σε Κικίλια για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με 300 κλίνες

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ενημέρωσε τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για τον τρόπο με τον οποίον μπορούν να αξιοποιηθούν επιπλέον κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για την αντιμετώπιση τυχόν σοβαρών κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Παύλος Πολάκης ενημέρωσε τον Βασίλη Κικίλια για το γεγονός πως υπάρχει δυνατότητα αύξηση των κλινων στις ΜΕΘ με τη χρησιμοποίηση διάσπαρτων κλινών από λοιπές μονάδες (εγκαυμάτων, στεφανιαίων μονάδων και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας), αρκεί να υπάρξει ενίσχυση του δυναμικού. Η πρόταση αυτή δίνει τη δυνατότητα στο ΕΣΥ για άμεση ενίσχυση με επιπλέον 300 κλίνες για τη νοσηλεία ευπαθών ομάδων. 

Συν τοις άλλοις, στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο υπουργείο, παρουσία και του επικεφαλής του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου για ενημέρωση σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, τονίστηκε ότι το υπουργείο μπορεί να επιτάξει κλίνες από ιδιωτικά νοσοκομεία (εφόσον μία τέτοια κίνηση κριθεί απαραίτητη), διότι ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη δυνατότητα αποζημίωσης χρήσης των εν λόγω κλινών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter