Η πρόταση δυσπιστίας και μια χρήσιμη συζήτηση

Η πρόταση δυσπιστίας και μια χρήσιμη συζήτηση

Η πρόταση δυσπιστίας του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, η συζήτηση επί της οποίας θα ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή τα μεσάνυχτα με τη σχετική ψηφοφορία, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητηθεί η κατάρρευση του περίφημου «επιτελικού κράτους» αλλά και του αυτοδιοικητικού μηχανισμού της ΝΔ εξαιτίας του χιονιά.

Να μάθουμε, βρε αδελφέ, γιατί διαχρονικά αυτό το κράτος απουσιάζει σε κάθε δύσκολη στιγμή μας, γιατί σε κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο φανερώνεται η έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού, πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων ανάλογων φαινομένων και γιατί δεν βάζουμε μυαλό και πάμε από φωτιά σε πλημμύρα κι από πλημμύρα σε χιονιά.

Αν δεν το προσέξατε, αυτός ο χιονιάς ήταν κυριολεκτικά μια χειμωνιάτικη version του καύσωνα του Αυγούστου. Και τότε το κράτος είχε ειδοποιηθεί από τους επιστήμονες για τον επερχόμενο καύσωνα 50ετίας και επίσης τότε το κράτος, η περιφέρεια και οι δήμοι δεν έπραξαν τίποτε (δεν μάζεψαν ούτε τα ξερόχορτα) και τελικά συνέβη ό,τι συνέβη.

Και τώρα το κράτος είχε ειδοποιηθεί για τον επερχόμενο χιονιά. Αλλά και πάλι ουδέν έπραξε. Η Αττική Οδός δεν έκλεισε ακόμη κι όταν το χιόνι είχε φτάσει τους 20 πόντους, τα οχήματα-θηρία που διαφήμιζε περιχαρής τις προηγούμενες ημέρες ο Πατούλης έμειναν στα αμαξοστάσια, ο Μπακογιάννης κρύφτηκε στο χιόνι και οι συνάδελφοί του στους όμορους δήμους έλαμψαν διά της απουσίας τους.

Το δε νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής με τον αναβαθμισμένο Στυλιανίδη ακολούθησε τη μοίρα εκείνου του Μπένου που στα γεράματα αποφάσισε να αποκαθηλώσει εαυτόν από το πάνθεον των ΚΕΠ που μνημονεύουν ακόμη και σήμερα οι Ελληνες, παρά το γεγονός ότι στο πέρασμα του χρόνου υιοθέτησαν όλες τις κακές συνήθειες του δημοσίου. Είπαμε, στην Ελλάδα κανείς «καλός» και καμία «καλή» συνήθεια δεν χάνονται.

Και σαν να μην έφτανε όλο το παραπάνω σκηνικό, ήρθε ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας να σκεφτεί ότι είναι ωραία ιδέα να βάλει την Αττική Οδό και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που βούλιαξαν στο χιόνι, να… μπαχτσισώσουν τους ταλαιπωρημένους πολίτες με ένα διχίλιαρο και ένα χιλιάρικο αντίστοιχα, σε μια λογική σύγχρονου Μαυρογιαλούρου.

Να μου το θυμηθείτε πως έτσι που το πάμε δεν θα μείνει στη χώρα ούτε ένας άνθρωπος που διαθέτει έστω και ελάχιστη αξιοπρέπεια. Θα μείνουν ο Πατούλης, η πρώην συμβία του, ο Φουρθιώτης και μερικές τηλεπερσόνες από τα πρωινάδικα της συμφοράς. Και οι φίλοι του Κυριάκου οι μιντιάρχες. Μέχρι να ξεκοκαλίσουν το Ταμείο Ανάκαμψης. Από το 2026 και μετά βλέπουμε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter