Η πρόθεση αγοράς των F-35 ανοίγει την πόρτα του Λευκού Οίκου

Η πρόθεση αγοράς των F-35 ανοίγει την πόρτα του Λευκού Οίκου

Κουτόχορτο κακής ποιότητας προσπάθησε να ταΐσει σήμερα τους Έλληνες (και) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο φιλικό και οικογενειακό κανάλι, ONE, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην προσπάθειά του να αντιδράσει στην κακή εικόνα του πρωθυπουργικού ζεύγους, την Τρίτη στον Λευκό Οίκο ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη «ο κ. Τραμπ εκτός από την αμερικανική διπλωματία, έχει πλέον μια πολύ ξεκάθαρη και πολύ καλύτερη εικόνα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας».

Δηλαδή με απλά λόγια, η αμερικανική διπλωματία είχε την ανάγκη των 300 λέξεων του πρωθυπουργού για να συμπληρώσει το παζλ των διπλωματικών εγγράφων και των απόρρητων εκθέσεων των μυστικών υπηρεσιών, πέραν του διεθνούς Τύπου, για να καταλάβει ο πρόεδρος τι γίνεται στην περιοχή…

Περίμεναν τον Κυριάκο για να μάθουν, δηλαδή…

Είπε επιπλέον πως «το αμερικανικό κατεστημένο, μέχρι το ανώτατο επίπεδο του Προέδρου Τραμπ (…) αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Την ίδια ώρα δηλαδή που ο Τούρκος Πρόεδρος υποδεχόταν στην Κωνσταντινούπολη για 12η φορά (ή κάτι τέτοιο) τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για να εγκαινιάσουν τον αγωγό Turkish Stream και για να συζητήσουν με τους αρμόδιους υπουργούς Ενέργειας και Άμυνας όλες τις εξελίξεις στην περιοχή, η εθιμοτυπική επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και «το τσάι» στον Λευκό Οίκο, ανέτρεψε τα δεδομένα….

Ο κύριος Πέτσας μάλιστα σημείωσε πως με την επίσκεψη «επιβεβαιώθηκε ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, εδώ και πολλές δεκαετίες», προκαλώντας πολλά ερωτήματα, αφού η ίδια η κυβέρνηση εμφανίζεται θεατής στις εξελίξεις, από το θέμα της Λιβύης έως την κρίση στις σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ, όπου μάλιστα ξέφυγε από τις Ευρωπαϊκές θέσεις προσφέροντας γη και ύδωρ στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο αποφάσισε τις τελευταίες εβδομάδες να κάνει και σημαντικές αγορές εκφράζοντας την επιθυμία να αγοράσει η χώρα τα πανάκριβα αμερικανικά μαχητικά F-35, χωρίς καμία απολύτως ανάλυση κόστους ή συζήτηση.

Και μάλιστα όταν κάθε μαχητικό, μπορεί να κοστίζει κάπου 100 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίσουμε όπλα, συντήρηση κλπ…

Ίσως όμως οι πιθανές αγορές να ανοίγουν τις πόρτες του Λευκού Οίκου…

Δεν είναι τυχαίο που ο κύριος Πέτσας αναφέρθηκε τόσο πολύ σήμερα στα εξοπλιστικά και στους φόβους της χώρας…

Το θέμα προφανώς δεν είναι οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι ή οι φόροι… αλλά πως θα διατηρήσουμε την εξουσία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter