Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά τα exit polls

Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά τα exit polls

«Φαίνεται να εξασφαλίζουμε ασφαλή αυτοδυναμία» είναι η πρώτη αντίδραση της Πειραιώς μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls, καθώς εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξασφαλίζει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακριβώς όπως ζήτησε ο αρχηγός της.

Ειδικότερα, την αισιοδοξία πως τα ποσοστά των exit polls θα επιβεβαιωθούν  και από τα αποτελέσματα εκφράζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως η «ασφαλής αυτοδυναμία» της άνετης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα εξασφαλιστεί, ανεξάρτητα από τον αριθμό των κομμάτων που τελικά θα εισέλθουν στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Πειραιώς αποφεύγουν να σχολιάσουν την είσοδο του οχήματος του Κασιδιάρη, Σπαρτιάτες, καθώς γίνεται κατανοητό πως έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη αποτυχία των σκοτεινών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, των υπουργών Γιώργου Γεραπετρίτη και Μάκη Βορίδη, αλλά και του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.

Παρόλα αυτά, εκφράζεται προβληματισμός για την πιθανότητα εισόδου των παραπάνω, σε συνδυασμό με του Βελόπουλου και της Νίκης. Παράλληλα, τον προβληματισμό επιτείνει και η πιθανότητα εισόδου της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς παρά τις κορώνες για αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα, το γεγονός πως η ατζέντα της πατά αισθητά στον συντηρητικό και στον πατριωτικό χώρο αναμένεται να σημάνει εκ δεξιών βέλη και από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση, η εκτιμήσεις των γαλάζιων τοποθετούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Μητσοτάκη σε περισσότερες από 160 έδρες, γεγονός που θα του δώσει πράγματι την άνεση που ζητούσε και θα κάμψει τους φόβους για ξεδίπλωμα της αντικοινωνικής ατζέντας, αλλά και πιθανότατα προβληματικών αποφάσεων για τα εθνικά θέματα.

Εφόσον τα ποσοστά πάντως επιβεβαιωθούν, την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση της κυβέρνησης, με την ορκωμοσία να προαναγγέλλεται για την Τρίτη και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη. Άμεσα μετά από το υπουργικό συμβούλιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του διημέρου της Πέμπτης και της Παρασκευής, με το μεταναστευτικό στην ατζέντα. Κατά πληροφορίες, οι προγραμματικές δηλώσεις του αρχηγού των γαλάζιων αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter