Η πρώτη υπογραφή Πλεύρη σε τροπολογία για την κατεδάφιση του ΕΣΥ

Η πρώτη υπογραφή Πλεύρη σε τροπολογία για την κατεδάφιση του ΕΣΥ

Σαν έτοιμο από καιρό, το υπουργείο Υγείας κατέθεσε τροπολογία την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, υλοποιώντας τα μύχια σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την κατεδάφιση άλλου ενός πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής.

Με την υπογραφή Πλεύρη –πρώτη σε έγγραφο που εμφανίζεται στη Βουλή– παραδίδει τον δημόσιο τομέα της υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα, που κάνουν έφοδο για να κατασπαράξουν το ΕΣΥ κομμάτι κομμάτι. Ο ακροδεξιός Πλεύρης, που υποτίθεται ξέρει από τα θέματα υγείας, με την πρώτη του κίνηση κατεδαφίζει το πολυτιμότερο αγαθό για το δημόσιο συμφέρον και το βγάζει στη βιτρίνα επί (αδρά) πληρωμή.

Η αφορμή για την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας είναι το ανεμβολίαστο προσωπικό του ΕΣΥ, το οποίο χρησιμοποιούν ως ευκαιρία για να κάνει το ρεσάλτο του ο ιδιωτικός τομέας.

Έτσι:

* Ανοίγει τις πύλες στους εργολάβους καθώς μπορούν να καλύψουν ανάγκες που θα προκύψουν από τη θέση σε αναστολή καθηκόντων ανεμβολίαστων, «κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων», με διοικητικό προσωπικό (όπως γραμματεία, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, γραφείο κίνησης ασθενών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, λογιστήριο, μισθοδοσία, προμήθειες και διαχείριση υλικού-παραγγελίες/αποθήκες) και υποστηρικτικό προσωπικό (όπως καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ιματισμός, συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και πληροφορικών συστημάτων).

* Βάζουν από την πίσω πόρτα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να καλύψουν τα κενά των ανεμβολίαστων.

* Ενώ δίνονται απεριόριστες αρμοδιότητες στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να μετακινεί προσωπικό του ΕΚΑΒ για 3+3 μήνες και σε περίπτωση άρνησης μετακίνησης να θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα, ανοίγουν το παράθυρο για σύναψη συμφωνιών με κατόχους αδειοδοτημένων ασθενοφόρων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξυπηρετούν όχι διακομιδές πρώτης γραμμής (Covid-19, επείγοντα, ατυχήματα), αλλά εξιτήρια και επανεξετάσεις.

Όλες οι παραπάνω συμβάσεις μπορούν να γίνουν με απευθείας αναθέσεις, ανοίγοντας τον χορό του πάρτι προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.

* Ανοίγει την πόρτα σε νέους συμβασιούχους με αφορμή τα κενά από την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων καθώς οι φορείς υγείας μπορούν να προσλαμβάνουν με σύμβαση ορισμένου χρόνου (τρίμηνη με δυνατότητα παράτασης άλλους τρεις μήνες) παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό δίχως την απαιτούμενη προηγούμενη έγκριση του υπουργείου Υγείας.

Επίσης παρατείνει τις συμβάσεις των επικουρικών και άλλων συμβασιούχων, κρατώντας τους ομήρους στην ανασφάλεια μέχρι το τέλος του έτους. Παράταση προβλέπεται και για τους ιδιώτες γιατρούς που λόγω πανδημίας απασχολούνται σε δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου η διάθεση χώρων και προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών αλλά και του στρατιωτικού ΝΙΜΤΣ προς το ΕΣΥ.

* Δίνει τη δυνατότητα στον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να μετακινεί 1+3 μήνες πάσης φύσεως προσωπικό από Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε κέντρα υγείας ή άλλους υγειονομικούς φορείς.
Προφανώς προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κενά που δημιουργούνται από την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων, προκαλεί άλλα κενά σε άλλους φορείς υγείας.

* Παρατείνονται οι μετακινήσεις του υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού έως το τέλος του χρόνου – εφόσον συμμορφώνεται με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού!

Με την τροπολογία αυτή επιβεβαιώνονται οι συνεχείς καταγγελίες των γιατρών στο documento από την ημέρα της επέλασης του κορονοϊού τον Μάρτιο του 2020 ότι με την πολιτική απαξ’ιωσης της δημόσιας υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σαν στόχο την παράδοση του ΕΣΥ στους ιδιώτες.

Αναλυτικά η τροπολογία:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter