Η πρώτη απάντηση της Huawei στον αποκλεισμό της από το Android και τη Google

Η πρώτη απάντηση της Huawei στον αποκλεισμό της από το Android και τη Google

Την πρώτη της απάντηση, η οποία δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, έδωσε η Huawei, μετά τον αποκλεισμό της από τη Google και το Android, με «εντολή» της κυβέρνησης Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη: Η Google στον πόλεμο ΗΠΑ-Huawei – Μπλοκάρει τις αναβαθμίσεις του Android και κόβει την πρόσβαση σε εφαρμογές

Σύμφωνα με το The Verge, ο κινεζικός κολοσσός απέστειλε μέηλ, στο οποίο υπογραμμίζει τη συμβολή της εταιρείας στην παγκόσμια ανάπτυξη του Android (η Huwaei είδε τις πωλήσεις της να πολλαπλασιάζονται την ώρα που όλες οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες του είδους τις είδαν να συρρικνώνονται) και διαβεβαιώνει τους υπάρχοντες κατόχους προϊόντων της Huawei και της Honor ότι θα συνεχίζουν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after-sales. Η διαβεβαίωση καλύπτει επίσης συσκευές που ήδη έχουν αποσταλεί και βρίσκονται σε στοκ σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο η εταιρεία δεν υπόσχεται τίποτα περισσότερο για τη συνέχεια.

« Η Huawei έχει συμβάλλει σημαντικά στην δημιουργία και ανάπτυξη του Android σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως ένας από τους παγκόσμιους συνεργάτες-κλειδιά του Android, έχουμε εργαστεί στενά με την ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα του ώστε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που έχει ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τη βιομηχανία.

Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει αναβαθμίσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after-sales σε όλα τα υπάρχοντα κινητά και τάμπλετ Huawei και Honor, καλύπτοντας όσες έχουν πωληθεί και όσες βρίσκονται ακόμη σε στοκ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα συνεχίσουμε να κτίζουμε ένα ασφαλές και βιώσιμο software οικοσύστημα, προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία για όλους τους χρήστες παγκοσμίως», αναφέρει το μέηλ της εταιρείας.

Η Google έχει ήδη δηλώσει ότι οι κάτοχοι τηλεφώνων Huawei θα διατηρήσουν πρόσβαση στο Play Store και θα μπορούν να αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους. Το κυρίως ζήτημα όμως είναι οι επόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού Android από την Google. Για να επανακτήσουν πρόσβαση σε αυτές, οι κάτοχοι συσκευών Huawei θα πρέπει να ελπίζουν σε επίλυση της διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα, που πυροδότησε και την αμερικανική απόφαση κατά της Huawei.

Από την πλευρά της, η Huawei προετοιμάζεται για την ενδεχόμενη απώλεια πρόσβασης σε software από αμερικανικές εταιρείες όπως η Google και η Microsoft, δημιουργώντας ένα δικό της λογισμικό, εναλλακτικό του Android. Αυτό ενδεχομένως είναι και αυτό που αφήνει να εννοηθεί στην τελευταία παράγραφο της δήλωσής της, όταν αναφέρει ότι «θα συνεχίσει να κτίζει ένα ασφαλές και βιώσιμο software», με τη λέξη «βιώσιμο» να είναι η πλέον σημαντική.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter