Η πρώτη δήλωση του Νίκου Ρωμανού για την αποφυλάκιση του

Η πρώτη δήλωση του Νίκου Ρωμανού για την αποφυλάκιση του

Ικανοποιημένος και δικαιωμένος αισθάνεται ο Νίκος Ρωμανός, μετά τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που άναψε το «πράσινο φως»για την αποφυλάκισή του.  

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί δημιουργείται ένα ακόμη νομικό προηγούμενο για ανάλογες υποθέσεις. Αισθάνομαι δικαιωμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρωμανός σε δήλωσή του στο OPEN TV.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός κρατούμενος, είχε γίνει γνωστός μετά τη δολοφονία από την σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή στην κυριολεξία στα χέρια του συνομήλικου τότε φίλου του, Νικου Ρωμανου.

Λίγα χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 2013 ο Νίκος Ρωμανός συνελήφθη μαζί με ακόμα τρία άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Παρότι αρχικά παραπέμφθηκε ως μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, αθωώθηκε τελικά για συμμετοχή στην οργάνωση και η τελεσίδικη ποινή που του επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Στην απόφαση του δικαστηρίου, του Μαρτίου του 2018 το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Έτσι ο Νίκος Ρωμανός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου τελικώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό που ζητούσε. Η δικογραφία του επεστράφη στο Εφετείο, το οποίο σήμερα του μείωσε την ποινή ανοίγοντας του τον δρόμο προς την ελευθερία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter