H πρώτη γυναίκα που έσπασε το «άβατο» στην κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου (Photo)

H πρώτη γυναίκα που έσπασε το «άβατο» στην κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου (Photo)

Η κρατική εταιρεία Saudi Aramco, η κορυφαία εταιρεία πετρελαίου παγκοσμίως, δήλωσε την Κυριακή ότι έχει διορίσει πέντε νέα μέλη στο συμβούλιό της, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τη Σαουδική Αραβία και την πετρελαϊκή βιομηχανία της, καθώς οι γυναίκες-στελέχη κυριολεκτικά μετριούνται στα δάκτυλα. 

Οι νέοι διορισμοί στο συμβούλιο της Saudi Aramco έρχονται καθώς η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να δώσει περίπου το 5% της Aramco σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αργότερα εντός του έτους ή στις αρχές του 2019.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας Mohammed al-Jadaan και ο υπουργός Οικονομίας και Χωροταξίας Mohammed al-Tuwaijri διορίστηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε η Aramco. Μαζί τους, θέση έλαβε και η Lynn Laverty Elsenhans, η πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του αμερικανικού διυλιστηρίου Sunoco Inc. από το 2008 έως το 2012.

Η Elsenhans χαρακτηρίστηκε από το Forbes ως μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου το 2008. Πριν από το ρόλο της στην Sunoco, υπήρξε εκτελεστικός αντιπρόεδρος της παγκόσμιας παραγωγής για την Royal Dutch Shell, όπου εργάστηκε για περισσότερα από 28 χρόνια.

Έχει επίσης υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της Baker Hughes από το 2012 έως τον Ιούλιο του 2017, ενώ αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της GlaxoSmithKline.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter