Η «πρώτη» προσγείωση της Lufthansa στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Τι είπαν οι επιβάτες (Video)

Η «πρώτη» προσγείωση της Lufthansa στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Τι είπαν οι επιβάτες (Video)

To γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ιστοσελίδα του δημοσιεύει βίντεο με την άφιξη επιβατών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και γράφει:

«Η πρώτη πτήση της Lufthansa μετά από εδώ και δυο μήνες έφθασε στην Αθήνα. Στα αεροδρόμια ισχύουν πολύ αυστηροί κανόνες υγιεινής ωστόσο στην καμπίνα του αεροπλάνου ήταν αδύνατον για τους ταξιδιώτες να κρατήσουν αποστάσεις». 

Οι επιβάτες παραπονούνται ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις που θα εξασφάλιζαν τουλάχιστον ένα μίνιμουμ απόστασης. Στο βίντεο παρουσιάζεται επίσης η ακριβής διαδικασία που ακολουθείται από τις αρχές κατά την προσγείωση των επιβατών, η καταγραφή τους, τα τεστ που γίνονται και η ενημέρωση για την καραντίνα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση που αυτή δεν τηρηθεί.

Εννοείται πως πρέπει να συμπληρώσεις έγγραφα, να περάσεις τo διαγνωστικό τεστ.

Ένας επιβάτης το περιγράφει ως μια περίεργη εμπειρία αλλά όπως λέει «ό,τι χρειάζεται να γίνει, πρέπει να γίνει».

«Δεν υπήρχαν κενές θέσεις, αυτό ήταν περίεργο, δεν υπήρχε τροφή, εκτός από κάτι γλυκές σφολιάτες. Γενικά ήταν μια κανονική πτήση, εκτός από την άφιξη, μετά την πτήση, αυτή την κατάσταση, που ήταν κάπως διαφορετική», λέει ένας επιβάτης.

Μία άλλη επιβάτης με full face πλαστική μάσκα σημειώνει: Από την εμπειρία μου κατάλαβα πως οι αεροπορικές εταιρείας και τα αεροδρόμια δεν είναι και τόσο καλά οργανωμένα. Είναι τόσος πολύς ο κόσμος στο αεροσκάφος που δεν νομίζω πως είναι αναγκαίο να ακολουθείς προφυλάξεις πριν και μετά, γιατί δεν έχει νόημα.

Όπως λέει και ο υπεύθυνος υπάλληλος στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όσοι είναι αρνητικοί πρέπει να παραμείνουν καραντίνα γιατί θα γίνονται έλεγχοι. Παράλληλα τους αναφέρει το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και τις ποινικές συνέπειες.

Μία άλλη επιβάτης αναφέρει πως θα περάσει την καραντίνα στην Ζάκυνθο αλλά θα πρέπει να περιμένει μερικές ώρες το αποτέλεσμα του τεστ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter