Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Με ατζέντα αμυντικά θέματα

Η πρώτη συνάντηση Τραμπ με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Ουάσινγκτον, για την πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, θα έχει κύκλους διαβουλεύσεων με τις ηγεσίες της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και της Γερουσίας, όπως επίσης και με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων που θα έχουν στην Ουάσιγκτον, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Μουν Τζέι-ιν κι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ένα άλλο κεντρικό ζήτημα ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο που θα συζητήσουν οι δύο πρόεδροι, είναι και το ζήτημα που έχει προκύψει με την εγκατάσταση κι επιχειρησιακή αξιοποίηση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο έδαφος της Νότιας Κορέας, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ποια πλευρά θα καλύψει το οικονομικό κόστος που απαίτησε η ανάπτυξή του.

Παράλληλα, οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν και τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Ουάσιγκτον, για την μείωση του εμπορικού ελλείμματος της με άλλες χώρες.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί το επίσημο δείπνο υποδοχής του προέδρου Μουν στον Λευκό Οίκο, ενώ μία ημέρα μετά, θα διεξαχθεί η διάσκεψη μεταξύ των προέδρων Μουν και Τραμπ.

Αμέσως μετά την διάσκεψη, οι δύο ηγέτες θα ανακοινώσουν κοινή διακήρυξη, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, στον Λευκό Οίκο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.