Η πρωτότυπη πρωτοβουλία που «τσάκισε» το ρατσιστικό μπάρμπεκιου

Η πρωτότυπη πρωτοβουλία που «τσάκισε» το ρατσιστικό μπάρμπεκιου

Την ώρα που λάμβανε χώρα το ρατσιστικό μπάρμπεκιου των «Ελλήνων Μακεδόνων», βρισκόταν σε εξέλιξη εκστρατεία χρηματοδότησης υπέρ των προσφύγων που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Διαβατών.

Ολλανδοί εθελοντές προχώρησαν στην υλοποίηση μιας αξιέπαινης πρωτοβουλίας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διεξαγωγή του ρατσιστικού μπάρμπεκιου των «Ελλήνων Μακεδόνων» στα Διαβατά. Την ώρα που οι ξενοφοβικοί παριστάμενοι κατανάλωναν άφοβα χοιρινά σουβλάκια και μπύρες, δίπλα από τη δομή φιλοξενίας, θεωρώντας πως… αντιστέκονται, στο διαδίκτυο «έτρεχε» μία καμπάνια ενίσχυσης των προσφύγων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το voria.gr.

Οι εθελοντές δημιούργησαν το «BBQ Sponsor Tour», μια εκστρατεία χρηματοδότησης, στην οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα ανάλογα με τον αριθμό των παρισταμένων στο ρατσιστικό μπάρμπεκιου, των κομματιών κρέατος που ή την ώρα που κράτησε η ξενοφοβική εκδήλωση. Εν ολίγοι, όσο περισσότεροι ήταν οι παριστάμενοι, τα κρέατα και η ώρα, τόσο περισσότερα ήταν τα χρήματα.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, οι περισσότερες δωρεές ήρθαν για την ώρα που διήρκεσε το μπάρμπεκιου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 5.500 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα διατεθούν στους πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας των Διαβατών.

«Υπήρξε καλή συνεργασία, χωρίς πολιτικές αποχρώσεις και πέρα από τις όποιες διαφορές», υπογράμμισαν οι διοργανωτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter