ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η πτώση του Βερολίνου 1945

Μέσα από τις 100 πλούσια εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου καταγράφουμε την προέλαση του Κόκκινου Στρατού από την αντεπίθεση του Στάλινγκραντ μέχρι την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Βαλτική και την Πολωνία.

Παρακολουθούμε την αγγλοαμερικάνικη απόβαση στη Νορμανδία, την απελευθέρωση του Παρισιού, του Βελγίου, της Ολλανδίας, τη μάχη του Αρνεμ μέχρι τη συνάντηση των δυτικών Συμμάχων με τους Σοβιετικούς στον ποταμό Ελβα.

Η αρχή του τέλους γράφεται με τον καταιγιστικό κανονιοβολισμό που εξαπέλυσε εναντίον του Βερολίνου το σοβιετικό πυροβολικό από τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου σκορπώντας τον πανικό. Όποιος υψώνει λευκή σημαία εκτελείται από τους εναπομείναντες φανατικούς ναζιστές. Ομως όσο οι στρατιές των Ζούκοφ, Κόνιεφ, Ροκοσόφσκι κλείνουν την τανάλια τόσο πληθαίνουν οι πρωτοφανούς γελοιότητας εικόνες των πάλαι ποτέ αλύγιστων αξιωματικών του Ράιχ να πηδούν όπως τα ποντίκια από το καράβι. Οι «πιστοί» του Φίρερ εγκαταλείπου τα πόστα τους και σπέυδουν να ζητήσουν συγχωροχάρτι από τους δυτικούς.

Το βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη τη χαρά να παρακολουθήσει τον επιθανάτιο ρόγχο του κτήνους μέσα στη φωλιά του. Κάθε οβίδα κάνει τον Χίτλερ να τρέμει και να διερωτάται, «μα τόσο κοντά είναι οι Ρώσοι;» Αρχίζει να καίει τα έγγραφα του και να προβληματίζεται αν θα πρέπει να αυτοκτονήσει με πιστόλι ή με δηλητήριο.

«Ο Χίτλερ ήταν πολύ δειλός, ακόμη και για να βγει έξω από το καταφύγιό του», θα πει ανακρινόμενος από τους Σοβιετικούς ο υπασπιστής του. Δραπέτευσε από την Ιστορία με γελοίο τρόπο, όπως είχε εισβάλει.

Πληροφορίες

100 σελίδες

Τιμή 6€ + έξοδα αποστολής

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 6%

Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 211 103 1500 ή στείλτε email στο info@documentonews.gr